avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Membru in comitetul executiv?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Membru in comitetul executiv?

Dca o persoana beneficiaza de "uzufruct"pana la sfarsitul vietii poate fi considerata "proprietar si membru al asociatiei de proprietari", putand sa candideze si sa fie aleasa in structura de conducere a asociatiei de proprietari? Va intreb.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 10:58, 16 Mai 2013
Drept real, potrivit caruia o persoana, uzufructuar, poseda si foloseste un bun aflat in proprietatea altei persoane, dobandeste fructele acestuia si poate dispune asupra lor.

Conform definitiei citate,persoana poseda si foloseste un bun aflat in proprietatea altei persoane,pe cale de consecinta nu poate incheia acord de asociere cu asociatia de proprietari,respectiv nu este membru proprietar si nu poate candida sau sa fie ales intr-o functie de reprezentare a asociatiei de proprietari
De data asta suntem pe aceiasi lungime de unda.Daca mi-ai putea cita vreun articol de lege as fi chiar incantat.Dar daca te casatoresti cu un proprietar,membru al asociatiei si-l reprezinti in adunarea generala,poti candida si sa fi aleasa in comitetul executiv?
Nici in acest caz, legal, nu poate fi ales deoarece nu este inscris in niciun act ca fiind proprietar sau coproprietar.

Apropos,de ce nu-mi raspundeti la a doua intrebare?Tin mult la parerea Dvs.
vanichi a scris:
Dar daca te casatoresti cu un proprietar,membru al asociatiei si-l reprezinti in adunarea generala,poti candida si sa fi aleasa in comitetul executiv?

Daca e sa discutam pe acesata tema, trimiteti poza persoanei, CV-ul, adresa persoanelor ce pot garanta aptitudinile, situatia materiala, telefon, fax, email...:beer:

Alte discuții în legătură

Este necesar ca presedintele asociatiei de proprietari sa locuiasca in blocul asociatiei? alertbrain alertbrain Presedintele asociatiei de proprietari nu mai locuieste in bloc de mai bine de 4 ani. [b]Este legal sa mai detina aceasta functie?[/b] Precizez ca nu se ... (vezi toată discuția)
Proprietarii care nu sunt membri in asociatie pot participa la adunari? Mihaflorica Mihaflorica Asociatia de proprietari constituita intr-un cartier de vile nu accepta prezenta la adunari a proprietarilor care nu sint membri,desi sint locatari ai ... (vezi toată discuția)
Membru in asociatie bektas.sahin bektas.sahin Daca nu m-am inscris ca membru in Asociatia de proprietrai cand am cumparat apartamentul, am drept de vot in Adunarea Generala a Asociatiei si pot candida la o ... (vezi toată discuția)