avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declaratii de depus la conventia civila
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declaratii de depus la conventia civila

Buna ziua,

Ce formulare trebuie sa depun la ANAF pentru o conventie civila incheiata cu o pers fizica neautorizata in data de 1 februarie 2013. Precizez ca sunt PFA pe norma de venit real. Dar persoana fizica ce obligatii are de plata?Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ardei2011 , utilizator 20:54, 2 Iunie 2013
Daca dumneavoastra ca pfa ati incheiat cu o persoana fizica un contract de prestari servicii/conventie pe o perioada limitata si plata se face odata, la sfarsit, pentru toata perioada, depuneti declaratia 112 pana pe 25 a lunii urmatoare celeia in care ati facut plata catre persoana fizica. In declaratie veti evidentia impozitul pe venit, contributia la sanatate si, daca persoana nu mai are un contract de munca incheiat in alta parte, si contributie la pensie. Plata acestor dari la stat se face tot pana pe 25 a lunii urmatoare. Declaratia 112 se completeaza si se transmite numai prin internet cu certificatul de semnatura electronica.
Daca platiti persoana fizica in mai multe etape pe timpul desfasurarii contractului, repetati ce v-am exemplificat mai sus de fiecare data.
Anul urmator, pana pe 28 februarie, depuneti declaratia 205 in care preluati numele persoanei si doar valoarea impozitului pe venit platita pentru ea in cursul anului precedent.
Va multumesc de raspuns.Cum procedez in situatia in care am facut o plata in luna februarie 2013.Se poate face retroactiv?Sau cum se procedeaza?
Persoana fizica mai are vreo obligatie de plata sau pur si simplu doar incaseaza banii si atat?
Depuneti acum, cat mai repede, D112 si faceti si plata la ghiseu sau prin cont bancar al pfa pentru darile la stat..
Celalalt nu mai declara nimic pentru ca impozitele la respectivul venit i se retin la sursa.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Aprilie 2013
george-neagu, moderator
Buna seara,

Puteti sa-mi spuneti care sunt declaratiile pentru o conventie civila incheiata intre un SRL si o pers fizica neautorizata?M-ar interesa exact modificarile care apar la nivelul SRL-ului. Va multumesc!
Daca firma nu are salariati, trebuie debifata optiunea "Contribuie la fondul de garantare" si trebuie selectat "N" la "Datoreaza contributii accidente de munca D/N" (in D112) ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract civil p_orsyka p_orsyka o societate a incheiat un contract civil cu o persoana fizica, pe o perioada de 1 an, si plata se face /proiect, nu lunar. Care ar fi solutia fiscala 1. in ... (vezi toată discuția)
Pfa - declaratii obligatorii (sau nu) Tessy Tessy Buna ziua, Am solicitat azi de la ANAF niste informatii cu privire la ce declaratii trebuie sa depuna un PFA, neplatitor de TVA, in sistem real si mi s-a ... (vezi toată discuția)
Declaratii impozit si fond sanatate pentru colaborari ong CORNEA ADRIAN CORNEA ADRIAN Buna ziua. La o asociatie non profit ,in luna septembrie 2013 am platit colaboratori. Din sumele brute am retinut impozit si fond sanatate pe care le-am virat ... (vezi toată discuția)