Stiti ca oprirea incalzirii este mentionata in ART. 117 al HG nr. 425 din 20 iulie 1994, " Inceperea perioadei de incalzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc dupa inregistrarea, timp de 3 zile consecutiv, intre orele 18:00 - 6:00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de + 10 C sau mai mici, iar oprirea incalzirii se face dupa 3 zile consecutive in care temperatura medie a aerului exterior depaseste + 10 C, intre orele 18:00 - 6:00."
Am facut media aritmetica a temperaturilor in ultimele zile si este peste 10 grade
si caldura tot merge. Cand, cum, cine opreste caldura?
intr-un bloc cu centrala de scara
administratorul a raspuns ca inca nu a oprit RADET caldura (noi neavand nici o treaba cu RADET, deoarece avem centrala de scara si platim factura la gaze si curent). Daca e sa fac eu o lista cu cei care vor sistarea calduri. NU ar trebui sa se aplice ce spune articolul precizat mai sus. Mentionez ca blocul este izolat termic si pina acu nu sa facut vreo lista de pornire/sistare a calduri, se dadea in functie de orice altceva numai nu in litera legii....
In cazul in care aveti centrala termica de bloc, regulamentul functionarii acesteia se face de catre conducerea asociatiei si se pune in aplicare de administrator.
Se poate orienta dupa RADET, dar cred ca pot fi puse reguli mai suplu de aplicat. Se poate cere acordul proprietarilor sau se poate decide in functie de temperatura de-afara deoarece e stiut ca o buna parte din locatari, din dorinta de a face economii pe spinarea tuturor, nu vor caldura de la centrala, ci se incalzesc cu aragazul, ca se plateste la gramada....
Eu cred ca la o scara ce are centrala proprie, fiecare proprietar ar trebui sa-si poata regla temperatura in apartamentul sau. Asa ar trebui sa functioneze un sistem: daca se inchid total sau partial unele calorifere, centrala de scara consuma mai putin gaz. Apoi si acea centrala poate avea ceva termostate pe acolo care sa modifice functionarea, temperatura apei trimise in scara in functie de necesar si de temperatura de afara.
Cred ca o centrala de scara este mai usor de gestionat decat "sistemul public" de energie termica si centrala de scara poate fi reglata sa functioneze mult mai elastic. Daca in apartament avem nevoie, in mod normal, de o temperatura de 22-23 grade, nu cred ca este normal sa oprim centrala de scara atat timp cat afara sunt 15-20 de grade si sa luam exemplul sistemului public, total depasit, intrerupand caldura daca temperatura mediului exterior este peste 10 grade. O fi peste 10 grade dar poate fi 11-12 grade si va garantez ca la aceasta temperatura se tremura bine si ajungem la spital.
Oricum, dumneavoastra, cei din asociatie, puteti decide fara nici o legatura cu reglementarile ce se aplica in sistemul centralizat public.
Caldura in comun
petre76
Avem caldura in casa de ne sufocam,stam cu geamul deschis la 2-3 grade afara, factura e pe masura, iar cei care o furnizeaza nu au nici un interes sa o ... (vezi toată discuția)