Bacalu Adriana a scris:
da, eu nu am platit inca pensia alimentara deoarece eu nu am primit hotararea judecotoreasa nici acum.el mie mia spus ca am de plata 430 ron pensia la 3 copii,dar sa dus la politia din megdidia si ma parat ca nu iam platit pensia ......[........]..
in legatura cu partaju..noi am facut o casa impreuna de la temelie pana la acoperis si el acum imi spune ca el numi da nimic din ce am facut noi impreuna ca daca vreau casa sa merg sa stau cu el in jumatatea cemi apartine de casa...va rog mult sa ma ajutati cum pot sami optin partea mea de casa...sau sa ma despagubeasca.ar trebui sal dau in judecata?si daca da ce acte miar trebui sa pot face asta...va multumesc din suflet
1. Divortul este una, incredintarea copiilor si plata pensiei de intretinere in favoarea copiilor minori de catre sotul caruia nu i s-au incredintat minorii este alta, iar partajul este alta.
Astfel, daca nu vi s-a comunicat hotararea instantei de fond privind divortul si incredintarea minorilor si obligarea dv. la plata pensiei, daca nu sunteti multumita de cuantumul pensiei de intretinere, puteti depune apel impotriva acelei hotarari la instanta care a pronuntat-o solicitand obligatoriu si repunerea in termen daca nu au trecut mai mult de 15 zile de la data cand ati aflat de solutia instantei, in caz contrar, aceasta nu o mai puteti ataca, nemaifiind in termen.
In acest sens, daca aveati un loc de munca pe care-l cunostea reclamantul, dispozitivul hotararii trebuia comunicat angajatorului dv. pentru a efectua poprirea pe salariu pentru sumele datorate cu titlu de pensie de intretinere.
2. Cu privire la partaj, acesta poate fi introdus oricand, dar va recomand angajarea unui avocat! Pentru introducerea actiunii de partaj bunuri comune este necesara hotararea de divort cu mentiunea definitiva si irevocabila, precum si extras CF al apartamentului bun comun. ;)