avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1119 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Sporul de 75% pentru manager de proiect
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Sporul de 75% pentru manager de proiect

Buna ziua. Anul trecut am primit o dispozitie a primarului prin care am fost numit manager de proiect in cadrul echipei constituite la nivelul administratiei publice locale. In urma dispozitiei, am beneficiat de acel spor de 75% la salariul de baza. In urma activitatii depuse, s-a depus un proiect pentru accesare de fonduri europene. Numai ca, la inceputul anului, primarul s-a "trezit" ca am primit sporul de 75% ca drepturi necuvenite, si tocmai a emis o decizie de imputare. Va rog sa-mi spuneti daca am sanse sa castig in fata instantei de contencios administrativ. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:16, 18 Iunie 2009
Sporul de 75% aplicat la salariul de baza, in baza legii 339/2007 poate fi acordat doar persoanelor cu pregatire de specialitate "manager de proiect", incadrate in cadrul birourilor de specialitate pentru proiecte cu finantare internationala, birouri constituite, de asemenea, in conditiile legii 339/2007.
Daca nu ati indeplinit conditiile de mai sus, primarul a emis in mod eronat dispozitia prin care v-a acordat acel spor de 75%. Culpabilitatea revine in acest caz persoanei care a intocmit referatul de specialitate care a stat la baza emiterii dispozitiei, secretarului care a semnat de legalitate si primarului, ca ordonator principal de credite.
Multumesc pentru raspuns. Dar as vrea sa-i spuneti, daca se poate, daca va trebui intradevar sa restitui sumele incasate. Va multumesc mult.
Buna ziua, ocup functia de manager de proiect in cadrul unei institutii publice de cultura. prin fisa postului am aceste atributii, am certificat manager proiect, am depus si castigat un proiect cu fonduri externe nerambursabile, de a carui implementare sunt acum responsabila. am solicitat acordarea sporului de 75% in baza L 339/2007 si OUG 35/2009, dar mi se spune ca nu sunt publicate normele de aplicare (care trebuia sa se publice in termen de 15 zile de la oug...) si ca nu se poate acorda. va rog sa imi spuneti daca este adevarat sau e doar un pretext... ce argumente juridice pot aduce? alte sporuri prevazute in oug se acorda in continuare in institutia noastra. si presupun si ca cei care au primit pana la aceasta ordonanta acest spor il primesc in continuare, chiar daca nu sunt norme noi.

va multumesc!
Sporul de 75% la salariul de baza, acordat in conditiile legii 339/2007, s-a acordat pana la data de 15.04.2009. De atunci asteptam cu totii, acele "celebre" norme de aplicare, pe care guvernul se pare ca a "uitat" sa le mai elaboreze...
azone19_70 a scris:

(...) Dar as vrea sa-i spuneti, daca se poate, daca va trebui intradevar sa restitui sumele incasate. Va multumesc mult.

Interesanta speta! De restituit trebuie sa restituiti banii dar aveti la indemana actiunea in regres pentru a-i recupera.

Nu-mi dau seama daca ar trebui sa-i actionati in judecata pe toti cei 3 sau este suficient sa-l actionati in judecata doar pe Primar, care raspunde pentru faptele prepusilor sai.

Acum am vazut cand ati scris mesajul! Cand mai accesati forumul Avocatnet poate ne spuneti cum/daca s-a rezolvat situatia.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

Alte discuții în legătură

Salariat, probleme cu incadrarea in functie eugen1986 eugen1986 Sunt salariat la o primarie din anul 2008 avand postul de Manager proiecte (contractual) conform legii 339/2007 , initial am fost incadrat ca debutant pe ... (vezi toată discuția)
Sporul pentru cei care lucreaza la compartimentul "achizitii" cristina 33 cristina 33 Este adevarat ca se mai poate acorda legal, in continuare, sporul de 75% pentru cei din compartimentul achizitii/investitii? (vezi toată discuția)
Spor 75% gestionare fonduri europene!!!!! nixon19 nixon19 Buna ziua, Impreuna cu primarul am semnat un contract de finantare si atragere de fonduri europene nerambursabile in luna decembrie 2009 si as dori sa stiu ... (vezi toată discuția)