avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Doua terenuri pe un singur TP
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Doua terenuri pe un singur TP

Buna ziua,
Detin 2500 mp.teren intravilan,format din doua loturi,care sunt despartite de un drum public.Practic,1000 mp.la strada,in spatele acestui teren este drumul public, iar peste drum inca 1500 mp.
Acest teren (2500 mp.) este trecut pe un singur Titlu de Proprietate,fiind reconstituit in baza Legii 18/91.
Titularii TP sunt mama mea si sora mea mai mare in cote egale.
Sora mea,are testament pentru jumatate din teren (1250 mp.) si mai are si o cota parte din restul terenului.Aceasta nu doreste si cota parte din restul terenului,fiind de acord sa beneficieze doar de jumatatea ei ce este pe testament,respectiv terenul de 1500 mp.(din care 250 mp.o sa ramana unui frate).Asa ne-am inteles.
Mama mea este decedata.La succesiunea facuta dupa deces,nu s-au trecut aceste terenuri,astfel ca pe Certificatul de Mostenitor,nu apar aceste terenuri, fiind nevoie sa le trecem la mostenire prin Supliment la certificatul de mostenitor.
INTREBARI:
1-Se poate vinde doar cei 1000 mp.,avand in vedere ca sunt trecuti pe acelasi TP cu ceilalti 1500 mp.,dar tarlaua si parcela este concret stabilita ? Deci,pe TP se vede clar ca sunt doua terenuri,indicandu-se pozitia fiecarui teren in parte.
2-Cum trebuie facute actele de vanzare-cumparare,pentru cei 1000 mp.daca sunt pe acelasi TP cu ceilalti 1500 mp.?
3-Ce documente sunt necesare la o astfel de tranzactie ?
4-Sora care are testamentul,trebuie sa dea vreo declaratie precum ca este de acord cu vanzarea celor 1000 mp.? Sau este de ajuns sa fie prezenta la notar,cand se perfecteaza actele de vanzare-cumparare ? (Ea,nu va beneficia din banii incasati pe cei 1000 mp.dar totusi va trebui sa vina la notar ?).
Va multumesc.Va rog,cat mai multe detalii.
O zi buna.



Cel mai recent răspuns: gigelas , utilizator 10:04, 22 Aprilie 2013
Mergeti cu actele la notar. Da, se pot vinde in mod separat loturile, atat timp cat intabularea edte facuta separat si fiecare dintre terenuri are numar cadastral separat.
Am inteles.Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren gigelas gigelas Buna ziua, Exista doua terenuri despartite de un drum.Un teren de 1500 mp. si altul de 1000 mp. Ambele terenuri se afla pe acelasi titlu de proprietate. ... (vezi toată discuția)
Discrepanta intre trei acte si realitate cyan cyan Am urmatoarea problema si nu stiu cum sa-i dau de capat.:( Am deschis acum 2 ani succesiune dupa decesul mamei si am depus actele pe care le aveam in acel ... (vezi toată discuția)