avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent pentru revenirea la servici din concediu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent pentru revenirea la servici din concediu crestere copil

Buna ziua,
Anul trecut am intrat in concediu crestere copil optand, fara a stii ca nu pot reveni asupra deciziei initiale, pentru varianta de CCC pana la un an. Prin urmare, sunt obligata ca, inainte de luna mai, cand copilul implineste un an, sa ma intorc la servici. In acest caz stiu ca voi beneficia, pe langa drepturile salariale, si de un stimulent in cuantum de 500 de lei. Problema mea este ca societatea la care am lucrat pana a intra in CCC s-a inchis, fiind declarata falimentara. In aceste conditii, tinand cont de faptul ca nu imi mai pot prelungi concediul crestere copil de la unu, la doi ani, desi mi-as fi dorit acest lucru si la depunerea dosarului mi s-a spus ca este posibil, ce imi ramane de facut? Daca ma angajez acum, inainte de a implini baietelul 1 an, la o alta firma, mai pot beneficia de stimulent? In cazul unui raspuns afirmativ, odata angajata la o alta societate, am dreptul la concediu fara plata pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului? Adica, pe romaneste, m-as putea angaja acum la o alta firma, care sa imi accepte concediul fara plata pentru o perioada de un an, iar eu sa primesc doar stimulentul de 500 de lei? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: bianca34 , utilizator 14:29, 18 Aprilie 2013
1. Puteti sa beneficiati de stimulentul de insertie daca reluati activitatea la orice alt angajator.

2. - Stimulentul de insertie il primiti numai daca obtineti si venituri din salarii.
- Daca luati concediu fara plata pentru cresterea copilului pana la 2 ani, pe perioada acestuia nu mai beneficiati de stimulentul de insertie.
Va multumesc frumos pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie cafeaculapte cafeaculapte Buna ziua, va rog sa imi spuneti ce trebuie sa fac si de ce acte am nevoie sa renunt la concediu crestere copil si sa primesc stimulentul de insertie. Incep ... (vezi toată discuția)
Crestere copil pana la 2 ani oanca oanca buna ziua, as vrea si eu sa stiu: daca optez pentru concediu de crestere copil pana la 2 ani si ma intorc la munca inainte de 1 an, m-ai primesc indemnizatie ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea la lucru pentru mame elena_1989 elena_1989 buna ziua,baietelul meu implineste 1 an in aprilie 2014, cand am intrat in prenatal am facut o cerere la angajator ca stau acasa cu bebe 2 ani,dar vreau sa ma ... (vezi toată discuția)