Am si eu o mare problema.Am o poprire pe 30% din salariu de la una din bancile la care sunt restanta.Acum am primit un "avertisment privind declansarea executarii silite" de la alta banca la care sunt restanta;intrebarea mea este daca aceasta din urma procedeaza la poprirea asupra veniturilor de pana la 50%, mai poate executa silit si bunurile mobile/imobile?Eu am un venit net intre 900-1000 lei, nu este mare, insa dupa poprire, prima banca s-a oprit acolo;imi opreste 30% din venit si atat; insa cea de-a doua banca m-a amenintat si va recurge concomitent la toate cele trei forme de executare:poprire, si executarea silita a bunurilor mobile si imobile; precizez ca am un automobil pe numele meu;ce pot face pentru a nu-mi lua masina?nu poate recurge la poprire si atat, cum a facut si prima banca?
Va multumesc!
Creditorul poate cere executorului sa va puna si poprire pe conturile bancare si sa va puna poprire pe salariu si sa va execute silit bunurile aflate in proprietatea dvs pana la concurenta sumei datorate. Nu e tinut de vreo obligatie sa se limiteze doar la poprirea pe salariu.
Daca doriti, incercati sa ajungeti la o intelegere , semnati cu banca un angajament de plata, sa evitati vanzarea masinii la licitatie.
Poate am reusit sa va lamuresc acum.