Sotia mea a optat sa-si ia concediul pentru cresterea copilului pana la varsta de 1 an.
Copilul implineste 1 an pe data de 29 mai.
Daca am inteles bine, conform legislatiei actuale, sotiei i se scurteaza perioada concediului cu o luna (pana pe data de 29 aprilie) daca nu imi iau eu concediu o luna.
Pana la implinirea varstei de 2 ani de catre copil, daca sotia obtine venituri supuse impozitarii, ar beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar.
Intrebarea este: pentru a beneficia de stimulentul de insertie, cand ar trebui sa se intoarca la munca: inainte de data de 29 mai (cand face copilul 1 an) sau inainte de 29 aprilie?
1. Pentru a beneficia de stimulentul de insertie sotia dvs ar trebui sa se intoarca la munca: inainte de data de 29 aprilie , daca dvs nu intrati in CCC desi indepliniti conditiile de obtinere a indemnizatiei pentru CCC.
2. Pentru a beneficia de stimulentul de insertie sotia dvs ar trebui sa se intoarca la munca: inainte de data de 29 mai , daca dvs nu intrati in CCC pentru ca nu indepliniti conditiile de obtinere a indemnizatiei pentru CCC.
3. Art. 7 din OUG nr.111/2010:
(1) Persoanele care in perioada in care sunt indreptatite sa beneficieze de concediul pentru cresterea copilului, prevazut la art. 2 alin. (1), obtin venituri supuse impozitului prevazute la art. 3 au dreptul la un stimulent de insertie in cuantum lunar de 1 ISR
(2) Stimulentul de insertie prevazut la alin. (1) se acorda dupa cum urmeaza:
a) pentru persoanele care beneficiaza de concediul pentru cresterea copilului prevazut la art. 2 alin. (1) lit. a), daca acestea obtin venituri supuse impozitului inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an, pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani;