avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

stimulent de insertie

Sotia mea a optat sa-si ia concediul pentru cresterea copilului pana la varsta de 1 an.
Copilul implineste 1 an pe data de 29 mai.
Daca am inteles bine, conform legislatiei actuale, sotiei i se scurteaza perioada concediului cu o luna (pana pe data de 29 aprilie) daca nu imi iau eu concediu o luna.
Pana la implinirea varstei de 2 ani de catre copil, daca sotia obtine venituri supuse impozitarii, ar beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar.

Intrebarea este: pentru a beneficia de stimulentul de insertie, cand ar trebui sa se intoarca la munca: inainte de data de 29 mai (cand face copilul 1 an) sau inainte de 29 aprilie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:28, 19 Aprilie 2013
1. Pentru a beneficia de stimulentul de insertie sotia dvs ar trebui sa se intoarca la munca: inainte de data de 29 aprilie , daca dvs nu intrati in CCC desi indepliniti conditiile de obtinere a indemnizatiei pentru CCC.

2. Pentru a beneficia de stimulentul de insertie sotia dvs ar trebui sa se intoarca la munca: inainte de data de 29 mai , daca dvs nu intrati in CCC pentru ca nu indepliniti conditiile de obtinere a indemnizatiei pentru CCC.

3. Art. 7 din OUG nr.111/2010:
(1) Persoanele care in perioada in care sunt indreptatite sa beneficieze de concediul pentru cresterea copilului, prevazut la art. 2 alin. (1), obtin venituri supuse impozitului prevazute la art. 3 au dreptul la un stimulent de insertie in cuantum lunar de 1 ISR
(2) Stimulentul de insertie prevazut la alin. (1) se acorda dupa cum urmeaza:
a) pentru persoanele care beneficiaza de concediul pentru cresterea copilului prevazut la art. 2 alin. (1) lit. a), daca acestea obtin venituri supuse impozitului inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an, pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani;

.....
1. Trebuie sa reia activitatea inainte de a implini copilul 11 luni.

2. Va beneficia de stimulentul de insertie incepand cu implinirea varstei de 1 an a copilului.

Stimulentul de insertie se va acorda de la data revenirii la munca si nu de la data implinirii de catre copil a varstei de1 an ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie-ccc 2 ani Andrei Gica Andrei Gica Buna ziua. Daca un angajat a ales sa stea in CCC timp de 2 ani si se intoarce la munca inainte ca, copilul sau sa implineasca varsta de 1 an, poate beneficia ... (vezi toată discuția)
Vreau sa ma intorc la munca din concediu de maternitate jurescumaria jurescumaria buna ziua! sunt in concediu de crestere copil insa vreau sa ma intorc la munca inainte de implinirea celor doi ani pentru care am concediu. intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Concediul pentru ingrijirea copilului Alexamdru Alexamdru Daca astazi intru in concediu pentru ingrijirea copilului pana la 1 an , la cate zile ma pot angaza ca sa pot beneficia de stimulentul de insertie? (vezi toată discuția)