Va rog sa imi spuneti :Daca apartamentul este pe numele sotiei mostenire de la parinti,iar masina este achizitionata in timpul casatoriei dar tot pe numele sotiei ,iar acesta nu are nimic de-a face cu cerditul pe care l-am contractat.
Pot fi executate silit vreunul din aceste bunuri.Oricum suma nu este mare.
Tot in cazul executarii eu achit doar suma pe care am fost instiintat sa o achit sau mai creste?
va multumesc
Cu stima
Suma datorata va mai creste pt ca penalitatile curg. Apartamentul sotiei nu poate face obiectul executarii silite daca datoria nu e comuna.
Abia dupa urmarirea bunurilor proprii se poate indrepta catre bunurile comune, masina fiind un bun comun, insa ar trebui sa ceara partajul bunului.. e mai complicat.
Buna ziua
va rog sa imi spune-ti cum pot evita urmarirea acestui ,,bun comun'' masina fiind achizitionata pe numele sotiei in leasing .eu neavand nicio contributie la momentul acizitionarii acesteia chiar daca achizitia s-a facut in timpul casatoriei.
Va multumesc
Cu stima
s-a indreptat impotriva masinii sau de ce intrebati ?
Pt a executa masina, creditorul va trebui sa ceara partajul bunului. La partaj, masina o cere sotia si face dovada ca numai ea a platit acea masina.
Buna ziua
Nu inca nu s-a indreptat insa doresc sa ma pun la adapost.
Sotia mea are un cont pe numele ei si al copilulului ,cont care -i va folosii copilului la majorat pentru studii(contul este deschis tot in timpul casatoriei)Acest cont poate fi executat silit
Prin aceste intrebari doresc sa-mi pun famila la adapost de creditor.a nu se intelege ca sunt rau platnic ,doar ca bancii i-am platit 1/2 din credit iar cand nu am mai putut platii si-a indreptat catre mine forma de recuperare a banilor,respectiv executarea silita pentru intreaga suma contractata si de aceea caut sa-mi protejez familia.
In acest moment sunt in somaj si am convenit cu executorul sa platesc 1/2 din indemnizatie. Insa piata muncii este deficitara si indemnizatia este pe un timp limitat.
Orice sfat este binevenit .
va multumesc
Cu stima
Nu se poate indrepta catre bunuri /conturi pe numele sotiei cat ea nu e debitoare.
Executorul trebuie sa aiba un rol activ si sa-si dea silinta sa recupereze banii creditorului, insa nu se da peste cap, onorariul oricum il ia.
Notificare banca
simonacordos
buna ziua,am si eu nevoie de un sfat si de o lamurire cu privire la un credit pe care il detin la [EDITAT].
creditul a fost facut pt niste produse ,pe 3 ani, ... (vezi toată discuția)