avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare
Discuție deschisă în Executare silită

executare

Va rog sa imi spuneti :Daca apartamentul este pe numele sotiei mostenire de la parinti,iar masina este achizitionata in timpul casatoriei dar tot pe numele sotiei ,iar acesta nu are nimic de-a face cu cerditul pe care l-am contractat.
Pot fi executate silit vreunul din aceste bunuri.Oricum suma nu este mare.
Tot in cazul executarii eu achit doar suma pe care am fost instiintat sa o achit sau mai creste?
va multumesc
Cu stima
Cel mai recent răspuns: adrian_chivu2001 , utilizator 14:01, 11 Iulie 2013
Suma datorata va mai creste pt ca penalitatile curg. Apartamentul sotiei nu poate face obiectul executarii silite daca datoria nu e comuna.
Abia dupa urmarirea bunurilor proprii se poate indrepta catre bunurile comune, masina fiind un bun comun, insa ar trebui sa ceara partajul bunului.. e mai complicat.
Buna ziua
va rog sa imi spune-ti cum pot evita urmarirea acestui ,,bun comun'' masina fiind achizitionata pe numele sotiei in leasing .eu neavand nicio contributie la momentul acizitionarii acesteia chiar daca achizitia s-a facut in timpul casatoriei.
Va multumesc
Cu stima
s-a indreptat impotriva masinii sau de ce intrebati ?
Pt a executa masina, creditorul va trebui sa ceara partajul bunului. La partaj, masina o cere sotia si face dovada ca numai ea a platit acea masina.
Buna ziua
Nu inca nu s-a indreptat insa doresc sa ma pun la adapost.
Sotia mea are un cont pe numele ei si al copilulului ,cont care -i va folosii copilului la majorat pentru studii(contul este deschis tot in timpul casatoriei)Acest cont poate fi executat silit
Prin aceste intrebari doresc sa-mi pun famila la adapost de creditor.a nu se intelege ca sunt rau platnic ,doar ca bancii i-am platit 1/2 din credit iar cand nu am mai putut platii si-a indreptat catre mine forma de recuperare a banilor,respectiv executarea silita pentru intreaga suma contractata si de aceea caut sa-mi protejez familia.
In acest moment sunt in somaj si am convenit cu executorul sa platesc 1/2 din indemnizatie. Insa piata muncii este deficitara si indemnizatia este pe un timp limitat.
Orice sfat este binevenit .
va multumesc
Cu stima
Ultima modificare: Joi, 11 Iulie 2013
gi-jane2, moderator
Nu se poate indrepta catre bunuri /conturi pe numele sotiei cat ea nu e debitoare.
Executorul trebuie sa aiba un rol activ si sa-si dea silinta sa recupereze banii creditorului, insa nu se da peste cap, onorariul oricum il ia.

Alte discuții în legătură

Executare de bunuri comune bradusorin bradusorin Buna seara, Doresc sa ma ajute un bun cunoscator in ale executarii silite. In urma cu ceva timp am scos o suma de bani din banca pentru cineva. Acel cineva nu ... (vezi toată discuția)
Notificare banca simonacordos simonacordos buna ziua,am si eu nevoie de un sfat si de o lamurire cu privire la un credit pe care il detin la [EDITAT]. creditul a fost facut pt niste produse ,pe 3 ani, ... (vezi toată discuția)
Executare bunuri imobile achizitionate dupa casatorie aleksutzu aleksutzu In anul 2007 sotia mea (pe atunci necasatorita) a facut un credit de nevoi personale fara giranti sau ipoteca pe 10 ani pe numele ei, pentru sora ei urmand ca ... (vezi toată discuția)