avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1041 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Solicitarea anularii inregistrarii in scopuri de TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Solicitarea anularii inregistrarii in scopuri de TVA

Buna Ziua,
firma mea in momentul de fata e platitoare de TVA dar nu depaseste noul prag de 65000 euro asa ca ma gandisem sa fac o solicitare de anulare a inregistrarii in scopuri de TVA dar contabilul meu mi-a spus ca in momentul schimbarii eu ar trebuii sa achit tva-ul ce rezulta din stocul de marfa existent in momentul schimbarii in neplatitoare, mai exact eu ce ar trebuii sa platesc in momentul in care fac aceasta solicitare?

Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 13:14, 19 Aprilie 2013
Buna ziua,

Potrivit art.153, alineatul 7 din CF, persoana care solicita anularea inregistrarii in scopuri de TVA ca urmare a nedepasirii plafonului de 65.000 de euro,
În ultimul decont de taxă depus, persoanele impozabile au obligaţia să evidenţieze valoarea rezultată ca urmare a efectuării tuturor ajustărilor de taxă, conform prezentului titlu.

Ajustarea se face in conditiile art. 148 si 149 din CF. Daca in urma ajustarii rezulta TVA de plata, aceasta va fi achitat
până la data de 25 a lunii următoare celei în care a fost comunicată decizia de anulare a înregistrării în scopuri de TVA.

Stabilirea operatiunilor ce fac obiectul ajustarii si sumelor de plata se stabilesc in temeiul articolelor citate(148,149) de catre contabilul dvs.

Numai bine
Ultima modificare: Vineri, 19 Aprilie 2013
CONTABIUM, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva - scoaterea din evidenta platitorilor grig1965 grig1965 buna ziua Sunt administratorul unei firme cu cifra de afaceri pe 2012 si 2013 pana in prezent sub plafonul de 220000 ron dar sunt in continuare platitor de ... (vezi toată discuția)
Trecere de la platitor de tva la neplatitor mirunadinu mirunadinu Doresc sa trec o SC de la platitor de tva la neplatitor. Daca in perioada urmatoare, in care SC este neplatitoare de TVA doresc sa vand din mijloacele de ... (vezi toată discuția)
Anulare cod tva tampau gabriela tampau gabriela SC infiintata in dec.2010 , nu a avut activitate de la infiintare pana acum. Am fost inregistrati ca platitori de tva . In deconturile depuse am avut tva de ... (vezi toată discuția)