avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Drept de circulatie in Austria cu masina inmatriculata ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Drept de circulatie in Austria cu masina inmatriculata in Romania

Buna ziua,

In primul rand tin sa mentionez ca sunt nou,ft nou pe site-ul dvoastra,si sper ca totul sa decurga bine si sa nu dau gres cu ceva!?
As dori o lamurire;sunt stabilit in Austria de vreo 3 luni de zile,cu toate actele in regula(resedinta,drept de munca,asigurare sanatate)...dar,detin masina proprietate proprie inmatriculata in RO.Am fost oprit de cateva ori la filtre ale politiei,insa niciodata nu mi s-a atras atentia asupra faptului ca masina este inmatr. in RO,eu am resedinta in AT,si ca ar trebui facut ceva in sensul asta!singurul lucru care mi s-a spus este ca la expirarea celor 3 luni de la sedere va trebui sa merg sa fac cerere pt un document care sa ateste ca sunt "auslander"...ca as face parte din categoria strainilor din Austria,cu acte in regula!Deci,si intr-un final..as vrea sa stiu cat timp pot circula cu masina inmatriculata in RO,pe teritoriul Austriei?itp,rca toate valabile!
va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 23:25, 19 Aprilie 2013

Ceea ce va pot scrie, cu certitudine, este ca ar trebui sa inmatriculati auto in Austria daca sunteti ceea ce se numeste generic “cetatean roman cu domiciliu in strainatate” = va legitimati numai cu pasaportul pentru ca nu mai aveti carte de identitate romaneasca.
Cei mai multi romani aflati in alte state din UE aleg sa circule fara a inregistra auto, bazandu-se pe ideea ca politistii nu au de unde sti cand a fost adus autoturismul: de-o luna sau de zece luni.

Poate gasiti informatii pe site-ul aflat la adresa de mai jos
[ link extern ]

Nu stiu cum e legea in Austria, dar in Olanda fiecare are 14 zile de circulat cu o masina straina, dupa care trebuie s-o inscrie in Olanda. Numai masinile in leasing nu se pot inscrie, ca trebuie sa fii proprietar ca sa le inscrii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat timp se poate circula in romania cu masina cu numere valabile din ue? alpyne alpyne cat timp se poate circula in Romania cu o masina inmatriculata Franta,Italia,Anglia deci cu numere valabile,neradiata,de la data intrarii in tara pe o parte si ... (vezi toată discuția)
Ipt in romania - autoturism inscris in strainatate Dumies Dumies se poate face ITP la un autoturism inscris in strainatate dar care circula pe teritoriul Romaniai? (vezi toată discuția)
Problema cu talonul masinii inmatriculata pe bulgaria nicoricimihaela nicoricimihaela Buna ziua. Am o problema si nu stiu cum sa o rezolv. Am cumparat o masina inmatriculata pe Bulgaria. Am hotarat sa o inmatriculez pe Romania.Am demarat toate ... (vezi toată discuția)