avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Precizare privind amenintarea
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Precizare privind amenintarea

Buna ziua,

In un sediu de firma privata , unde m-am simtit nedreptatit , am adresat persoanei cu care discutam , urmatoarele : " Dumneata ti-ai batut joc de mine . Am sa te bag in tribunal . "
Acesta exprimare poate sa intre in categoria unei amenintari ? Poate fi socotita o amenintare conform cu actualul cod penal ?
Nu poate fi considerata o amenintare.
nicidecum .fiecare persoana are dreptul la o parere si normal intr o lume civilizata se recurge in acest mod .numai maimuta a dat cu pumnul cand cealalta consoarta i a luat banana
1)
Ca amenințarea să poată avea relevanță penală, aceasta ar trebuie să aibă ca obiect săvârșirea unei infracțiuni, oricare ar fi aceasta (a spune cuiva chiar si folosind un ton mai dur doar că îl vei ”băga” în tribunal, deci o expresie populară des folosită, nu văd ce infracțiune ați săvârșit dumneavoastră) ori, a unei fapte păgubitoare, indiferent de gravitate. Infracțiunea sau fapta cu care se amenință poate fi îndreptata nu numai împotriva celui amenințat ci și a vreunui membru al familiei etc etc
Codul penal, la 193, ne arată că : infractiunea consta în fapta de a ameninta o persoana cu savârsirea unei infractiuni sau a unei fapte pagubitoare îndreptate împotriva ei, a sotului ori a unei rude apropiate, daca este de natura sa alarmeze.

Ameninţarea
Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva ei, a soţului ori a unei rude apropiate, dacă este de natură să o alarmeze, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.
Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.

2)
Respectiva persoană trebuie să și dovedească/probeze : are cu ce ?
3)
Ar putea depune vreo plângere la Poliție, peste putin timp va fi chemată să-și susțină plângerea, mai mult, organul de cercetare penală AR TREBUI să-i solicite a proba eventualele acuzații la persoana dvs. Apoi, veti fi chemat dvs. : ascultati-l pe respectivul politist cu mare atentie si bine ar fi să vă notati ceea ce vă interesează, solicitati politistului în mod respectuos probe.E dreptul dvs. să cunoasteti TOT ce vă interesează și obligația organului de cercetare penală să vă aducă la cunoștință (dacă vă puteți permite financiar, luați cu dvs. un BUN avocat : nu veți da banii de pomană).Declarați că nu este adevărat, nu ati comis nicio infractiune (eu nu pot decât răspunde întrebării dvs., ce a fost în realitate doar cei prezenți cunosc).



În niciun caz, ameninţarea cu darea în judecat nu este o ameninţare în sensul prevăzut de legea penală . Vedeţi art 193 cod penal .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintare dpasztor dpasztor Am fost amenintat cu bataia de catre un cetatean datorita unor probleme iscate intre noi, de fata mai era o persoana care asistat la toata \"povestea\". Ce pot ... (vezi toată discuția)
Amenintata Daianahahaha Daianahahaha Buna ziua,de ceva timp o domnisoare dintro localitate inveciata mie,ma ameninta in contnu ca ma bate ca ma nenoroceste si alte chesti de genu asta,la ... (vezi toată discuția)
Afirmatii mincinoase si amenintare daniela_pricop daniela_pricop Buna ziua! Ma numesc Daniela Pricop si am o nelamurire. O persoana ma acuza de un lucru pe care eu nu l-am safarsit, mai exact ma acuza ca am spus vorbe urate ... (vezi toată discuția)