avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua,
In urma decesului tatalui raman mostenire : o casa, o masina si un apartament.Mostenitorii sunt 2 frati.Intelegerea dintre frati ar fi: masina si apartamentul ramane unui frate,iar casa deocamdata ramane amandurora,pana hotarasc cine vrea sa o ia.
Intrebarile mele sunt :
- notarul poate elibera act de proprietate (pt.masina si apartament) unui frate ?
in timp ce pentru casa sa elibereze act cu titulari ambii frati ?
- se pot deschide succesiuni separate pentru fiecare bun,sau se dezbate succesiune pentru toate bunurile o data ?
Cu speranta ca am fost destu de explicit astep raspunsurile Dvs.
Am uitat sa specifi ca fratii sunt singurii mostenitori deoarece si mama este decedata
Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 19 Aprilie 2013
coryna_urziceanu, utilizator
Cel mai recent răspuns: coryna_urziceanu , utilizator 00:17, 20 Aprilie 2013
Succesiunea se dezbate pe toate bunurile. Se elibereaza certificat de mostenitor unde cei doi frati au cote parti egale din toate bunurile. Partajul se face ulterior devenind fiecare proprietar pe bunurile impartite.
se poate face mostenirea si doar pt o parte din bunuri, ulterior se va face certificat de mnostenitor suplimentar.
Se poate face bineinteles insa partajul ca sa fie fara sulta se va face pe toate bunurile, deci dupa eliberarea certificatului/ certificatelor suplimentare daca este cazul. Atentie daca suplimentarea se va face dupa ce au trecut doi ani de la deces se va plati impozit de 1% calculat la valoarea bunului adus la masa succesorala prin suplimentare .
Dupa ce se elibereaza certificat de mostenitor unde cei doi frati au cote parti egale din toate bunurile,se poate face partaj doar pe masina si apartament (chiar si cu sulta),casa ramanand sa apartina ambilor frati cu certificatul de mostenire cu cote parti egale?

Ultima modificare: Vineri, 19 Aprilie 2013
coryna_urziceanu, utilizator
Se poate face un partaj partial insa acest partaj va fi cu sulta, eu ma gandisem la varianta in care unul preia un apartament si celalalt preia masina si celalalt imobil.

Alte discuții în legătură

Probleme cu fratii Marbe Marbe Suntem 3 frati in actele unei case dupa moartea parintilor iar eu sunt titular cu resedinta la adresa respectiva,fratii au fiecare casele lor Eu nu sunt in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! tatal meu a decedat si are 2 apartamente , 1 provenit ... Nicuionn Nicuionn Buna ziua! Tatal meu a decedat si are 2 apartamente , 1 provenit din mostenirea de la mama lui si unul luat in timpul casatoriei cu mama + un autoturism.Mai am ... (vezi toată discuția)
Intrebare in legatura cu mostenirea in caz de deces Andrei14234 Andrei14234 Buna ziua.Ma numesc Andrei iar tatal meu a murit acum 6 ani de zile.Dupa cum am inteles, una dintre conditiile pentru a fi mostenitor este de a face dovada ... (vezi toată discuția)