avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebare in legatura cu mostenirea in caz de deces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebare in legatura cu mostenirea in caz de deces

Buna ziua.Ma numesc Andrei iar tatal meu a murit acum 6 ani de zile.Dupa cum am inteles, una dintre conditiile pentru a fi mostenitor este de a face dovada acceptarii mostenirii in timp de 6 luni de zile.La vremea aceea eram minor si nu am fost instiintat de aceasta conditie.Asta inseamna ca nu mai am drept de mostenitor?Am si un frate care inca este minor, as dori sa stiu ce se intampla in situatia asta si daca am dreptul legal la o parte din avere.(sunt mai mult interesat de apartament).Mama mea este sotul supravietuitor si nu stiu ce drepturi are la imobil.

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 17:45, 5 August 2011
partea tatalui din imobil ce intra in masa succesorala va fi mostenita de mama dvs in calitate de sotie supravietuitoare, in cota de 1/4, iar dvs si fratele veti imparti egal, 3/4.
Dumnezeu sa-l ierte, dar va intereseaza apartamentul pentru ceva financiar?
Raspunsul de mai sus este corect, dar succesiunea se face la Notar deci daca mama dvs. a facut aceasta operatiune ? sunteti coproprietar.
multumesc frumos
dstefan sunt curios cum pot valorifica partea pe care o detin, daca ar putea din punct de vedere legal sa ma dea afara din casa, si ce drepturi are un coproprietar?Nu este neaparat cazul, dar imi place sa fiu informat.
Ultima modificare: Vineri, 5 August 2011
Andrei14234, utilizator
Nu va poate da nimeni afara din casa. Aveti aceleasi drepturi ca si dansa si fratele dvs. Contribuiti la cheltuieli ale casei toti in calitate de coproprietari (intretinere, impozite etc). Nu puteti sa valorificati bunul decat daca toti trei va puneti de acord sa l vindeti, asta bineinteles dupa dezbaterea succesiunii si eliberarea certificatului de mostenitor, fiecare lunandu-si banii conform cotei din mostenire, sau sa va intelegi la un partaj in care unul dintre dvs va ramane cu apartamentul si ceilalati doi vor primi o sulta sau alte bunuri din mostenire, aproximativ egale ca valoare cu imobilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de vinzare -cumparare alin2 alin2 Un sfat va rog. Mama este mostenitoarea unei proprietati rezultata in urma taxei de succesiune intre frati acestia neavind nici o pretentie la imobilul ... (vezi toată discuția)
Impartirea averii dupa decesul ambilor soti IOANA223 IOANA223 matusa mea a decedat acum 13ani, tatal meu fratele matusii mele dupa decesul acesteia nu a deschis succesiunea pentru dreptul sau la apartamentul pe care ... (vezi toată discuția)
Cine mosteneste ? doar copii sau si rudele de gr 1 mirelahanganu mirelahanganu Buna ziua , Va rog sa ma ajutati cu un sfat . Dupa moartea unuia dintre parinti ( proprietari ai unui aparatament ) cu doi copii majori , mama in viata si ... (vezi toată discuția)