Buna ziua.Ma numesc Andrei iar tatal meu a murit acum 6 ani de zile.Dupa cum am inteles, una dintre conditiile pentru a fi mostenitor este de a face dovada acceptarii mostenirii in timp de 6 luni de zile.La vremea aceea eram minor si nu am fost instiintat de aceasta conditie.Asta inseamna ca nu mai am drept de mostenitor?Am si un frate care inca este minor, as dori sa stiu ce se intampla in situatia asta si daca am dreptul legal la o parte din avere.(sunt mai mult interesat de apartament).Mama mea este sotul supravietuitor si nu stiu ce drepturi are la imobil.
partea tatalui din imobil ce intra in masa succesorala va fi mostenita de mama dvs in calitate de sotie supravietuitoare, in cota de 1/4, iar dvs si fratele veti imparti egal, 3/4.
Dumnezeu sa-l ierte, dar va intereseaza apartamentul pentru ceva financiar?
Raspunsul de mai sus este corect, dar succesiunea se face la Notar deci daca mama dvs. a facut aceasta operatiune ? sunteti coproprietar.
dstefan sunt curios cum pot valorifica partea pe care o detin, daca ar putea din punct de vedere legal sa ma dea afara din casa, si ce drepturi are un coproprietar?Nu este neaparat cazul, dar imi place sa fiu informat.
Nu va poate da nimeni afara din casa. Aveti aceleasi drepturi ca si dansa si fratele dvs. Contribuiti la cheltuieli ale casei toti in calitate de coproprietari (intretinere, impozite etc). Nu puteti sa valorificati bunul decat daca toti trei va puneti de acord sa l vindeti, asta bineinteles dupa dezbaterea succesiunii si eliberarea certificatului de mostenitor, fiecare lunandu-si banii conform cotei din mostenire, sau sa va intelegi la un partaj in care unul dintre dvs va ramane cu apartamentul si ceilalati doi vor primi o sulta sau alte bunuri din mostenire, aproximativ egale ca valoare cu imobilul.