avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1077 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Concediul medical
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Concediul medical

Buna ziua.

In situatia in care nu exista un contract de munca ci doar un contract de drepturi de autor, concediul medical de maternitate (126 zile), cine il suporta? In contract nu este stipulat nimic.
Gravida va fi platita in acele zile de concediu? Ce solutii sunt pentru a avea venituri si in aceea perioada?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:09, 21 Aprilie 2013
In cazul unui contract de drepturi de autor nu este vorba despre o relatie angajator - angajat, acesta este supus Legii nr.8/1996 , unde partile au alta calitate - cesionar si cedent ...

Numai in c.i.m. partile au calitate de angajator si angajat , in celelalte au alte calitati/denumiri ... În sensul Codului Muncii, prin angajator se înţelege persoana fizică sau juridică ce poate, potrivit legii, să angajeze forţă de muncă pe bază de contract individual de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul concediu de maternitate jamesbond12 jamesbond12 Buna seara. Sotia mea urmeaza sa intre in concediul de maternitate saptamana viitoare. In ultimele 6 luni, pe langa salariu primit de la angajator, a ... (vezi toată discuția)
Plata concediu de maternitate biana biana Buna ziua. Am si eu o intrebare la care nu am gasit raspuns pana in acest moment. Daca m-ati putea ajuta as fi recunoscatoare. Pana in 31 dec 2010 am fost ... (vezi toată discuția)
concediul de maternitate nathalice nathalice Buna ziua, am o intrebare, daca o femeia naste in strainatate, se poate pierde indemnizatia de maternitate in tara? va multumesc si va doresc o zi ... (vezi toată discuția)