avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... oferta la locul de munca urgent
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

oferta la locul de munca urgent

Buna ziua,

Am primit o oferta pt alt post, dar acest post nu imi convine. ce se intampla daca refuz oferta, ce implicatii are asupra mea?

Mentionez ca sunt angajata pe perioada nedeterminata.Va rog daca e posibil un raspuns cat mai repede. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: anca019 , utilizator 21:51, 28 Mai 2013
art.3 C.mun. prevede :
() Libertatea muncii este garantata prin Constitutie. Dreptul la munca nu poate fi ingradit.
(2) Orice persoana este libera in alegerea locului de munca si a profesiei, meseriei sau activitatii pe care urmeaza sa o presteze.
(3) Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.
...

Asadar , obligarea de catre angajator sa prelua a unui nou post incalca principiul libertatii muncii ..

daca mi se da replica : "daca nu accepti poti sa pleci", ce alternative am? presupun ca vor tbui sa gaseasca un motiv bine intemeiat "ca sa plec".
Este o replica arhicunoscuta a unor astfel de angajatori .. daca va concediaza nelegal atunci vor avea de pierdut, intrucat concedierea dispusă cu nerespectarea procedurii prevăzute de lege este lovită de nulitate absolută.
conform codului muncii, oferta cu cat timp inainte trebuia s-o primesc de la data intrarii in vigoare a noului post? de ex. daca postul intra in viguare cu data de 01.05, oferta cu cat timp inainte trebuia s- o primesc?
Codul Muncii nu reglementeaza expres un anumit termen , astfel :
art.17 (1): Anterior incheierii sau modificarii contractului individual de munca, angajatorul are obligatia de a informa persoana selectata in vederea angajarii ori, dupa caz, salariatul, cu privire la clauzele esentiale pe care intentioneaza sa le inscrie in contract sau sa le modifice.

Asadar, informarea se putea comunica si cu o zi inainte de data de cand se dorea sa-si produca efectele actul juridic.

Alte discuții în legătură

Abuz angajator? toppp toppp Intr-o companie, angajatorul, ingrijorat fiind ca ii pleaca personalul, cheama toti angajatii si ii pune sa semneze o hartie prin care daca pleaca in ... (vezi toată discuția)
Act aditional la cim, obligatoriu?? CBM CBM Buna seara! Sunt angajat , cu CIM , intr-o companie privata( medic) cu contract pe 7 ore pe zi, conform legislatiei in vigoare. De curand, ... (vezi toată discuția)
Pot demisiona fara daune? flori_angel flori_angel Buna ziua, sunt profesoara la o scoala particulare. In luna septembrie 2012 am semnat un contract de munca pe perioada nedeterminata si un act aditional la ... (vezi toată discuția)