art.3 C.mun. prevede :
() Libertatea muncii este garantata prin Constitutie. Dreptul la munca nu poate fi ingradit.
(2) Orice persoana este libera in alegerea locului de munca si a profesiei, meseriei sau activitatii pe care urmeaza sa o presteze.
(3) Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.
...
Asadar , obligarea de catre angajator sa prelua a unui nou post incalca principiul libertatii muncii ..
Este o replica arhicunoscuta a unor astfel de angajatori .. daca va concediaza nelegal atunci vor avea de pierdut, intrucat concedierea dispusă cu nerespectarea procedurii prevăzute de lege este lovită de nulitate absolută.
conform codului muncii, oferta cu cat timp inainte trebuia s-o primesc de la data intrarii in vigoare a noului post? de ex. daca postul intra in viguare cu data de 01.05, oferta cu cat timp inainte trebuia s- o primesc?
Codul Muncii nu reglementeaza expres un anumit termen , astfel :
art.17 (1): Anterior incheierii sau modificarii contractului individual de munca, angajatorul are obligatia de a informa persoana selectata in vederea angajarii ori, dupa caz, salariatul, cu privire la clauzele esentiale pe care intentioneaza sa le inscrie in contract sau sa le modifice.
Asadar, informarea se putea comunica si cu o zi inainte de data de cand se dorea sa-si produca efectele actul juridic.
Abuz angajator?
toppp
Intr-o companie, angajatorul, ingrijorat fiind ca ii pleaca personalul, cheama toti angajatii si ii pune sa semneze o hartie prin care daca pleaca in ... (vezi toată discuția)