avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Infractorii sunt pasionati de sah?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Infractorii sunt pasionati de sah?

Am obsevat desoeri ca multi dintre criminali sunt jucatori ilustri la sah ? E adevarat? Acuma cu cazul Elodia cand s-a discutat despre alte cazuri cand cineva a fost condamnat fara a fi descoperit cadavrul, un om de nimic... care a cuis 3 femei avea o gramada de diplome la sah... in ciuda faptului ca traia in chirie, fara parinti, era sudor cand mai apuca sa lucreze ceva,etc

?!?!?!?!
Cel mai recent răspuns: categoric , utilizator 18:20, 23 Aprilie 2013
Probabil că sunt cazuri , dar sunt excepţii.Jucătorii de şah ar trebui să fie, în mod necesar, persoane inteligente . ªahul este supranumit ,,sportul minţii,. Ori,câţi infractori au un grad ridicat de inteligenţă? Dacă l-ar avea, s-ar gândi la consecinţele faptelor lor . Mai ales criminalii ar trebui să se gândească la acest aspect.Sau poate mizează pe petrecerea timpului din detenţie, jucând şah?
In Romania in general crimele sunt brutale si ii prinde imediat de fel.
Infractorii pot fi preocupati de sah in detentie ca nu au ce face...
Ii prinde deoarece cele mai multe crime sunt din ura, neplanuite,etc? NU ?
Unii mai cos şi goblenuri, domnule Laschoschi :)
@categoric, există şi nişte tipologii ale criminalilor, şi fac obiect de studiu ale psihologiei judiciare .Astfel, există criminali ,,organizaţi,, , în sensul în care aceştia acţionează după un plan având, conform studiilor, un IQ ridicat. Jucătorii de şah pot fi încadraţi aici. De multe ori îşi plănuiesc crimele în detaliu, îşi răpesc victimele omorându-le într-un loc şi lăsând cadavrul în alt loc. De multe ori ademenesc victima folosindu-se de un atu al lor sau de o stare a sănătăţii precară neadevărată pe care o arată. La polul opus sunt criminalii dezorganizaţi .
Nu înseamnă că pe cei mai organizaţi şi mai inteligenţi nu-i prinde , dar poate să treacă timp îndelungat până să fie prinşi . De obicei, aceştia comit crime în serie , au un ,,modus operandi,, şi într-un final pot fi prinşi. Pe cei dezorganizaţi îi prind mai repede , datorită modului în care operează, lăsând urme, etc.
Depinde. Deseori cei dezorganizati sunt prinsi mai greu.. bine tehnologia moderna schimba puternic datele problemei.

Dar... SA zicem ca e anul 2001. la nervi cineva te impunge cu cutitul... avea probleme financiare nu stia sa isi gestioneze emotiile... Cum e prins? cadravul nu e miscat... eventual ucigasul scapa si de arma crimei.

Anul 2003. Doi boschetari beau din aceeasi sticla de 2 litri de bere. Discutia degenereaza. Se iau la bataie unul aluneca si isi sparge capul...


Insa cei inteligenti? transporta cadavrul, etc. Lasa urme... multe urme...


Eu asa am citit adica...
Ultima modificare: Marți, 23 Aprilie 2013
categoric, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnarea persoanei in lipsa cadavrului.presupusul faptuitor ar putea fi condamnat penal? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Problematica condamnarii penale a unei persoane ,, presupus vinovata? de un omor in lipsa existentei unui cadavru si a existentei unei certitudini de deces ... (vezi toată discuția)
Legitimitatea legii si rostul prescriptiei - reabilitarea legalitatii Walther Walther De unde isi extrage legea legitimitatea? Ce permite sistemului juridic sa ia unui vinovat viata, libertatea sau averea? Aceasta problema, aflata la interfata ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa capitala_2010 Corina Capotã Corina Capotã A revenit in actualitate dorinta romanilor de reintroducere a pedepsei cu moartea. Eu militez in acest sens de mult timp, dar pentru o masura provizorie si nu ... (vezi toată discuția)