Probabil că sunt cazuri , dar sunt excepţii.Jucătorii de şah ar trebui să fie, în mod necesar, persoane inteligente . ªahul este supranumit ,,sportul minţii,. Ori,câţi infractori au un grad ridicat de inteligenţă? Dacă l-ar avea, s-ar gândi la consecinţele faptelor lor . Mai ales criminalii ar trebui să se gândească la acest aspect.Sau poate mizează pe petrecerea timpului din detenţie, jucând şah?
Unii mai cos şi goblenuri, domnule Laschoschi :)
@categoric, există şi nişte tipologii ale criminalilor, şi fac obiect de studiu ale psihologiei judiciare .Astfel, există criminali ,,organizaţi,, , în sensul în care aceştia acţionează după un plan având, conform studiilor, un IQ ridicat. Jucătorii de şah pot fi încadraţi aici. De multe ori îşi plănuiesc crimele în detaliu, îşi răpesc victimele omorându-le într-un loc şi lăsând cadavrul în alt loc. De multe ori ademenesc victima folosindu-se de un atu al lor sau de o stare a sănătăţii precară neadevărată pe care o arată. La polul opus sunt criminalii dezorganizaţi .
Nu înseamnă că pe cei mai organizaţi şi mai inteligenţi nu-i prinde , dar poate să treacă timp îndelungat până să fie prinşi . De obicei, aceştia comit crime în serie , au un ,,modus operandi,, şi într-un final pot fi prinşi. Pe cei dezorganizaţi îi prind mai repede , datorită modului în care operează, lăsând urme, etc.
Depinde. Deseori cei dezorganizati sunt prinsi mai greu.. bine tehnologia moderna schimba puternic datele problemei.
Dar... SA zicem ca e anul 2001. la nervi cineva te impunge cu cutitul... avea probleme financiare nu stia sa isi gestioneze emotiile... Cum e prins? cadravul nu e miscat... eventual ucigasul scapa si de arma crimei.
Anul 2003. Doi boschetari beau din aceeasi sticla de 2 litri de bere. Discutia degenereaza. Se iau la bataie unul aluneca si isi sparge capul...
Insa cei inteligenti? transporta cadavrul, etc. Lasa urme... multe urme...
Eu asa am citit adica...