avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Condamnare cu suspendare. Când voi fi reabilitat?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Condamnare cu suspendare. Când voi fi reabilitat?

Buna ziua,am si eu o intrbare importanta pentru ca nu pot sa ma angajez din cauza cazierului. in 2008 am primit 1an si 6 luni cu suspendare pe 3 ani si 6 luni si as vrea sa stiu si eu daca pot sa fac reabilitare si cand pentru ca nu pot sa ma angajez din cauza cazierului am incercat in mai multe locuri si cer cazier,,,,astept raspuns sau mail,,,, multumesc frumos

Editat de moderator. Motiv: userul a folosit scrierea cu majuscule.
Ultima modificare: Marți, 23 Aprilie 2013
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
trebuie sa va adresati instantei cu o cerere prin care sa solicitati ca instanta sa constate ca a intervenit reabilitarea de drept.
conform art 86 c.pen daca in interiorul termenului de incercare nu ati savarsit o noua fapta prevazuta de legea penala si daca nu s-a pronuntat revocarea suspendarii conditionate conform art 83 si 84 c.pen sunteti reabilitat de drept. Verificati in acest sens cazierul judiciar, in cazul in care apare mentiunea urmeaza sa va adresati instantei pentru a constata ca a intervenit reabilitarea de drept.
Daca s-a implinit termenul de reabilitare de drept puteti solicita la IJP sau IGP stergerea cazierului.
La instanta puteti avea tot felul de probleme.
Va multumesc ptr raspuns.In octombrie se fac 5 ani credeti ca este posibil sa nu mai am nimic pe cazier?MULTUMESC
In octombrie se fac 5 ani credeti ca se poate sa mi se stearga cazierul acum?

Alte discuții în legătură

Reabiltare de drept, cum fac Flavy23FLA Flavy23FLA buna ziua am si eu o condamnare care zice in felul urmator: \\"Condamnă pe inculpatul Petre Gheorghe(...)pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe ... (vezi toată discuția)
Reabilitare de drept- cazier- procedura Roby11 Roby11 Buna ziua, Am fost condamnat la 9 luni cu suspendare si 2 ani de incercare. decizia a fost definitiva si irevocabila pe data de 24 oct.2012. Credeti ca ... (vezi toată discuția)
Reabilitare cazier judiciar moritsu moritsu Buna ziua, Vreau sa ma ajute cineva cu o informatie cu privire la stergerea/reabilitarea cazierului judiciar. La cat timp/perioada se \\"sterge\\" ... (vezi toată discuția)