avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asigurare de sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asigurare de sanatate

Am o intrebare legata de asigurarea de sanatate,sotul meu nu mai lucreaza de 3 luni,si-a deschis propria lui firma.De cand nu mai lucreaza nu a mai platia asigurarea de sanatate.Acum ca lucreaza pe cont propriu doreste se plateasca asigurarea in continuare.Intrebarea mea este;Este obligatoriu sa plateasca si pe lunile care nu a lucrat,acelea 3 luni?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:27, 27 Februarie 2009
Da, este posibil sa plateasca contributia pentru asigurari sociale de sanatate pentru acele luni. Trebuie sa meraga la Casa de Sanatate sa incheie un contract de asigurare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract cu anaf MARLENUTA MARLENUTA Buna ziua 1.Am o nelamurire legata de legea (CAS si CASS) in vigoare de la 01 iulie 2012. Inainte, cine dorea sa plateasca CAS si CASS pentru stagiul de ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca in romania Stancu Luminita Stancu Luminita Buna ziua, Fiica mea lucreaza in Emirate cu contract de munca ca stewardeza. Conform regulilor salariale de acolo nu i se opreste din salariu: impozit, ... (vezi toată discuția)
Contract de asigurare in sistemul public de sanatate si in sistemul de pensii cameliadaj cameliadaj Buna seara, Va rog sa ma luminati intr-o problema: mama mea,52 ani, mai are o luna pana termina somajul,lucreaza fara carte de munca 2 zile pe saptamana la o ... (vezi toată discuția)