Buna ziua,
Este vorba de un imobil scos la licitatie, care nu a fost vandut la prima licitatie deoarece nu s-a prezentat nimeni, astfel incat pretul a fost redus la 75%. As dori sa particip la a doua licitatie, insa nu inteleg textul de lege de mai jos. Mi se pare ca ultimele doua propozitii se contrazic. Propozitia ingrosata sugereaza ca imobilul ar putea fi vandut si la un pret mai mic decat pretul de pornire, daca exista o singura oferta. Insa ultima propozitie contrazice spunand ca se poate vinde doar la pretul de pornire.
Intrebarea pe scurt este: pot sa inaintez o oferta cu un pret mai mic decat pretul de pornire si sa am sanse sa castig daca sunt singurul licitator? Mi se pare absurd, astfel as putea castiga licitatia cu un pret de 1 RON, dar asta pare sa sugereze propozitia ingrosata.
[ link extern ]
(5)În cazul în care nu este oferit nici preţul la care imobilul a fost evaluat, vânzarea se va amâna la un alt termen, de cel mult 60 de zile, pentru care se va face o nouă publicaţie în condiţiile art. 504 alin. (3). La acest termen, licitaţia va începe de la preţul de 75% din cel la care imobilul a fost evaluat. Dacă nu se obţine preţul de începere a licitaţiei, la acelaşi termen bunul va fi vândut la cel mai mare preţ oferit. Vânzarea se va putea face chiar dacă se prezintă o singură persoană care oferă preţul de la care începe licitaţia.
Multumesc