avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Venituri din donatii online persoana fizica
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Venituri din donatii online persoana fizica

Buna ziua, cazul este urmatorul:
O persoana fizica incaseaza donatii pentru intretinerea unui blog de grafica si programare IT. Sumele sunt mici si se platesc printr-un "buton donate" existent pe blog si plata se face prin Paypal.
Care este reglementarea legala pentru aceste venituri? Fiscal, donatiile sunt venituri scutite de la plata impozitului, dar care este forma pe care trebuie sa o imbrace pentru a fi recunoscute legal ca donatii? In Codul Civil scrie ca trebuie intocmit un contract de donatie in forma autentica, dar sunt atatea cazuri de sume mici donate prin sms/telefon fara contract . Ce legislatie se aplica in acest caz?

Alte discuții în legătură

Venituri din donatii la pf adriana.r adriana.r Buna ziua, cazul este urmatorul: O persoana fizica incaseaza donatii pentru intretinerea unui blog de grafica si programare IT. Sumele sunt mici si se platesc ... (vezi toată discuția)
Atacare testament olograf Maricica Palancianu Maricica Palancianu Defunctul a lasat un testament datat din 1988 prin care specifica ca toata averea lui va ramane sotiei supravetuitoare. Intre timp lucrurile s-au schimbat si ... (vezi toată discuția)
De necrezut!!!!!!!!!!! sabrina_feaa sabrina_feaa in cazul in care o persoana mi-a facut cadou o suma de bani acum 3 ani (1500 euro) si in momentul de fata ii vrea inpoi, ce este de facut? nu am incheiat nici ... (vezi toată discuția)