Salut, cine stie daca curtea de conturi verifica cheltuielile primarului din banii primariei, care pe departe sunt in interes personal? Angajeaza cu pfa o persoana cu 28 de ani mai tinara ca el, isi lasa nevasta acasa,si se duce cu ea pe la toate sedintele cite 4 zile, cu cazare si masa din banii oamenilor.Plus multe altele.Motorina si benzina curge girla pe la neamuri,iar pe mine ma pune sa fac economii.Eu stau 8 ore la serviciu, ea doarme pina la 10, salar mare, ca e pfa, are. Eu am minim, ca-s angajat.Astai-i dreptate? Si la ministru ma duc, dar tot nu las treburile asa. multumesc.
Curtea de Conturi exercită controlul asupra modului de formare, de administrare şi de întrebuinţare a resurselor financiare ale statului şi ale sectorului public.
Sub aspectul categoriilor de entităţi care intră în competenţa de verificare a Curţii de Conturi, prevăzute la art. 23 şi 24 din Legea nr.94/1992, în acţiunile de control/audit desfăşurate de aceasta se cuprind statul şi unităţile administrativ-teritoriale, în calitate de persoane juridice de drept public, cu serviciile şi instituţiile lor publice, autonome sau neautonome.
Asadar, Curtea de Conturi are competenta de a controla modul in care primarul cheltuie banii publici.
Curtea de conturi
ioanandrei
Sunt o persoana fizica de drept privat ( SRL ) care am un contract de prestari servicii cu o institutie publica a statului , contract obtinut prin licitatie ... (vezi toată discuția)
Oug 83/2014
giulia75
Cum interpretati art. 9 din aceasta ordonanta: \\" ART. 9
(1) În anul 2015, dispoziţiile legale privind acordarea ajutoarelor sau, după caz, ... (vezi toată discuția)