avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cum sã câºtig un proces dacã nu am dovezi?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cum sã câºtig un proces dacã nu am dovezi?

Buna ziua,

Am depus o plangere impotriva unui proces verbal prin care mi-ai pierdut permisul ca nu am acordat prioritate pietonilor de pe trecere.
In procesul verbal am scris la mentinui, ca nu sunt deacord cu cele inscrise.

Dupa cateva zile am primit o comunicare, ca am obligatia de a indica dovezi sau martori. Din pacate in afara de cele inscrise in procesul verbal, nu am nici un fel de dovada si nu am avut martori, eram singur in masina. Ce pot sa fac sa am sanse mai multe de a castiga procesul.

Mentiune: de cand s-a intocmit procesul verbal eu mi-am schimbat numarul de inmatriculare. Masina care apare in proces cu numarul respectiv de inmatriculare nu exista. Ma ajuta asta cu ceva?
Ultima modificare: Miercuri, 24 Aprilie 2013
DannyRitiu, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Trebuie sa solicitati instantei ca politia sa prezinte dovezile referitoare la fapta pentru care ati fost amendat,respectiv pozele facute la fata locului.Intr-o situatie identica am procedat cum va spun , iar din fotografiile prezentate nu s-a putut dovedi ca masina mea nu a acordat prioritate la trecerea de pietoni, respectiv nu a putut fi identificata din dovezile prezentate de politie , adica numarul masinii era ilizibil in fotografii.
in conformitate cu reglementarile in vigoare si dispozitiile legislatiei europene in materia contraventiilor organul constatator trebuie sa faca dovada ca ati incalcat legea. simpla prezentare a unui pv nu e suficienta.
DannyRitiu a scris:
Dupa cateva zile am primit o comunicare, ca am obligatia de a indica dovezi sau martori. Din pacate in afara de cele inscrise in procesul verbal, nu am nici un fel de dovada si nu am avut martori, eram singur in masina. Ce pot sa fac sa am sanse mai multe de a castiga procesul.

Ce se va întâmpla atunci când veţi ajunge în faţa instanţei este cea mai mică dintre problemele pe care le aveţi acum.

Aţi introdus plângerea contravenţională pe rolul instanţei recent, după intrarea în vigoare a unui nou Cod de procedură civilă. În termen de 10 zile de la primirea adresei pe care v-a trimis-o instanţa aveaţi obligaţia să îi comunicaţi faptul că nu aveţi probe de propus. Aţi făcut aceasta? Vă întreb pentru că, dacă nu aţi făcut-o, cel mai probabil plângerea dvs. va fi anulată iar dvs. nu veţi avea motive să atacaţi încheierea prin care instanţa a dispus anularea plângerii dvs. (art. 200, alin. 2 şi alin. 3 Cod procedură civilă).
Ultima modificare: Joi, 2 Mai 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Da, nu cred ca se merita sa isi angajeze avocat.
Ar fi o problema si cu privire la recuperarea cheltuielilor cu avocatul.

Dovada se face prin procesul verbal dar ar trebui si un martor.
Faptul ca nu aveti martori nu e bine.
Problema este ca agentul constatator poate constata contraventia.

Mai aveti si problema cu cele 10 zile expuse de G. Pintea.
O mare bataie de joc aceasta prevedere legala.
Dau termene la cateva luni si iti cer tie ca in 10 zile...

Alte discuții în legătură

Contestare pv pentru neacordarea de prioritate pe trecerea de pietoni. am șanse de câștig dacă nu e completat la secțiunea martori? DannielS DannielS Am fost oprit de catre un echipaj de politie rutiera cu pretextul ca nu am acordat prioritate pietonilor pe trecere. Pe trecere nu se aflau pietoni si nici ... (vezi toată discuția)
Cum contest un proces verbal (contraventie rutiera pieton)? ioanm94 ioanm94 Buna ziua! Astazi am avut ghinionul sa primsc o amenda(97.5 RON) pe nedrept sau cel putin asa consider.In calitate de pieton am traversat o stada ... (vezi toată discuția)
Retinere permis cluj napoca aurelian12 aurelian12 Buna ziua, Luni, in data de 7.04.2014 aveam un drum la cj pentru o intalnire de afaceri, si m-am gandit sa merg sa imi scot si diploma de master de la UT. ... (vezi toată discuția)