avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Autorizația de traducãtor emisã de Ministerul ...
Discuție deschisă în Traduceri

Autorizația de traducãtor emisã de Ministerul Justiției - Taxa de timbru judiciar majoratã

Odata cu publicarea Legii 76/2012 in M.O. pentru punerea in aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de Procedura Civila intrat in vigoare la 1 septembrie 2012, s-a dispus si modificarea unor articole din Legea nr. 146 din 1997 referitoare la taxele judiciare de timbru.
Astfel, taxa judiciara de timbru pentru fiecare limba straina pentru care se solicita autorizarea ca interpret si traducator s-a majorat la 300,00 lei. Plata taxei de timbru judiciar se achita in contul bugetului local al unitatii administrativ-teritoriale in care isi are domiciliul sau resedinta platitorul si chitanta originala se anexeaza la dosarul depus la Ministerul Justitiei.
Modificarile mentionate mai sus pot fi gasite la art. 28 al legii din linkul de mai jos.
[ link extern ]
Legea 178/1997 pentru autorizarea interpretilor si traducatorilor actualizata:
[ link extern ]
L.C.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Aprilie 2013
Laura Ciobeica, moderator

Alte discuții în legătură

Legea 178/1997 - proiect de modificare a legii initiat de ministerul justitiei Laura Ciobeica Laura Ciobeica Ministerul de Justitie a initiat un proiect de lege pentru modificarea Legii nr. 178/1997 pentru autorizarea si plata interpretilor si ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru traduceri legalizate eriklud eriklud Buna Ziua! Am un atestat international de limba germana la nivel mediu, in afara de asta vorbesc perfect limba maghiara si engleza... As vrea sa stiu cum ... (vezi toată discuția)
Obþinerea atestatului de traducãtor giacris giacris Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o informatie: in 1997 am absolvit un liceu cu predare in limba engleza in urma caruia am obtinut atestat profesional de ... (vezi toată discuția)