avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Obþinerea atestatului de traducãtor
Discuție deschisă în Traduceri

Obþinerea atestatului de traducãtor

Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o informatie: in 1997 am absolvit un liceu cu predare in limba engleza in urma caruia am obtinut atestat profesional de interpret cu studii medii. Pot obtine atestat de traducator fara a mai da un examen la CPPC? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 19:51, 22 August 2012
atestat de traducator cu studii superioare si examen
Multumesc pt. raspuns.
Am studii superioare, insa nu are legatura cu limbile straine.
Pot obtine atestat de traducator fara a mai da un examen la CPPC? Multumesc

CPPC emite un atestat/certificat iar Ministerul de Justitie emite autorizatia in baza acestui atestat (examen in domeniul stiinte juridice) sau in baza diplomelor de studiu prevazute de legea 178/1997, conform listei din linkul urmator:
Informatii privind calitatea de traducator si interpret: [ link extern ]

Pentru a nu repeta un raspuns postat cu putin in urma, veti regasi in linkul de mai jos lista cu actele de studiu valabile pentru eliberarea autorizatiei de traducator de catre Ministerul Justitiei si in linkul de mai sus gasiti si actele de studiu care nu sunt valabile pentru obtinerea autorizatiei:
www.avocatnet.ro/content/for...

Legea 178/1997si regulamentul de punere in aplicare le gasiti la urmatoarele linkuri:
[ link extern ]
[ link extern ]
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Limite prestare servicii de traduceri - specializare ªtiinþele naturii ContSters179234 ContSters179234 Buna ziua, Va rog frumos sa ma lamuriti intr-o problema. Am un Atestat Profesional, eliberat de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii avand drept ... (vezi toată discuția)
Atestat traducator matilda2010 matilda2010 obtinere atestat traducator Am terminat Facultatea de Cibernetica Economica la ASE Bucuresti , unde am facut 2 ani limba engleza si Facultatea de Limba si ... (vezi toată discuția)
Obþinerea autorizaþiei de traducãtor pentru cea de-a doua limba strãinã în baza diplomei de bacalaureat MeGabyS MeGabyS Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o informatie referitoare la autorizatia de traducator. Acum cativa ani am absolvit liceul si pe diploma mea de ... (vezi toată discuția)