avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... PFA sau microintreprindere?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

PFA sau microintreprindere?

buna ziua.

Dpdv al obligatiilor de plata catre stat,care e varianta cea mai buna ? infiintarea unui PFA sau a unei microintreprinderi? precizez ca sunt si angajata cu contract de munca.

Multumesc frumos,
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 21:50, 24 Aprilie 2013
Pfa e mai simplu si la tinerea contabilitatii si la raportarile catre administratia fiscala. Dar, fata de o microintreprindere, va trebui sa platiti contributie la sanatate.
Ramane de vazut daca aveti diplama de studii/act de calificare pentru acea meserie /cod caen pentru care doriti sa va autorizati ca pla.
multumesc frumos pentru raspuns. nici la codul caen nu sunt lamurita. ma ocup cu aprovizionarea de materiale pentru o firma. ma puteti sfatui si aici? multumesc
Urmariti la urmatoarea adresa, codurile caen de la grupele 461 si urmatoarele.
www.avocatnet.ro/content/con...
multumesc. pentru o microintreprindere neplatitoare de tva,in afara de 3% impozit pe venit se mai plateste ceva? care sunt declaratiile care trebuie depuse la finante?
La trimestru se depune declaratia 100 cu impozitul pe venitul microintreprindere 3%.
Si se mai depune la inceput de an doua declaratii si bilantul.

Alte discuții în legătură

Infintare pfa sau srl cu statut de microintreprindere? mirceapopescu64 mirceapopescu64 Buna ziua care este diferenta intre pfa si srl cu statut de microintreprindere in ceea ce priveste taxele si impozitele ? (vezi toată discuția)
Pfa sau microintreprindere ? cstmihai cstmihai As vrea sa imi iau soarta in maini si sa infiintez o societate de tip PFA sau Microintreprindere. Motivul principal ar fi ca am ocazia de a fi platit pentru ... (vezi toată discuția)
Contributii microintreprindere laurairis laurairis Buna seara, am si eu cateva intrebari. Am un PFA pe care as dori sa-l inchid si sa trec la microintreprindere. La PFA nu eram angajat plateam doar 16 % ... (vezi toată discuția)