avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dovada marturiei mincinoase este o inregistrare video
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dovada marturiei mincinoase este o inregistrare video

Buna ziua ,nelamurirea mea este :
-se poate folosii ca si proba o inregistrare video neautorizata (facuta cu telefonul mobil fara acordul celor din jur)ptr .a dovedii marturia mincinoasa si fals in declaratie?
-si care ar fi timpul max ptr . a denunta marturia mincinoasa de la data savarsiri ei ?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 14:43, 1 Martie 2009
Daca n-a fost obtinuta cu incalcarea dispozitiilor legale , sigur ca poate fi incuviintata ca mijloc de proba si administrata , coroborata cu celelalte mijloace de proba.
Plangerea poate fi depusa fie la Politia , fie la Parchet oricand (cu respectarea prescriptiei raspunderii penale.)
Mult succes.
pai tocmai astai problema, ca a fost obtinuta cu incalcarea dispozitiilor legale .
oricum va multumesc ptr.raspuns weekend placut !
Dv s considerati ca a fost obtinuta cu incalcarea dispozitiilor legale , insa , din cele relatate de dvs , e greu sa ne exprimam in concret
O inregistrare poate fi in conformitate cu legea chiar daca nu a existat acceptul respectivei persoane inregistratrate.Reveniti cu precizari.
Chiar fara acordul persoanei inregistrate,inregistrarea este valabila, atat din punct de vedere legal cat si tehnic,daca proba respectiva(inregistrarea) va fi atestata printr-o expertiza de catre un expert specializat.Sarcina acestuia este aceea de a determina ca imaginea este "curata",in sensul ca aceasta este produsa in momentul inregistrarii ei,fara mixaje sau alte interventii tehnice care sa deturneze sensul inregistrari sau mai clar faptul ca nu s-a intervenit in nici un fel asupra inregistrarii initiale.i
Raspunsurile de pina acum mi se par ... sa zicem .... optimiste.

Nu poti folosi doar aceasta inregistrare video pentru a dovedi marturia mincinoasa si falsul in declaratii.
Nu este admisibila, deoarece nu a fost inregistrata respectind formele prevazute de lege.

Faptuitorul poate spune ca si-a dat seama ca este inregistrat si a vrut sa isi bata joc de tine, sa te enerveze deoarece sunteti in dusmanie. Va spune ca inadins a spus acele lucruri, si ca nu sunt deloc adevarate, ti le-a spus din rautate, ca sa iti faci sperante degeaba si sa te tachineze.

Pe de alta parte, inregistrarea poate servi ca un element de proba incipienta, al carui continut poate fi utilizat pentru coroborarea cu alte dovezi.
Doar pe baza inregistrarii, nu vei obtine condamnarea. Anchetatorul va trebui sa verifice toate acele declaratii, sa le intareasca prin alte probe.
E un inceput, dar nu te iluziona. In instanta se cer dovezi beton, nu doar cuvinte spuse in deridere sau la suparare.

Alberto Kurtyan

Alte discuții în legătură

Inregistrare video maria80 maria80 Buna ziua. Intrucat atat cei 2 martorii cat si inculpatul au declarat fapte care nu sunt adevarate ,iar singura mea dovada ptr a contazice declaratiile lor ... (vezi toată discuția)
Inregistrarile audio video cu camera ascunsa mirceacelbatran mirceacelbatran inregistrarea video facuta de asa zisa parte vatamata cu camera ascunsa si apoi apeleaza la politie si preda filmul e valabila in instanta? si daca da care ar ... (vezi toată discuția)
...inregistrarea unei convobiri telefonice fara sa stiu petrisor1970 petrisor1970 ...contextul inregistrarii l-a constituit o convorbire telefonica cuun coleg de serviciu de care nu am avut habar o buna perioada de timp. pentru a-mi ... (vezi toată discuția)