avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contracte de munca noi-societate la inceput
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contracte de munca noi-societate la inceput

Buna ziua

S.C. apartine nei doamnei x, administrator fiind sotul dansei. Precizez ca s.c. nu a avut niciodata activitate.
Daca se incepe activitatea ar dori ca cei doi copii ai lor sa fie unicii angajati (pentru a nu plati multe taxe la stat) Patronul si administratorul sunt pensionari.
Problema este ca nu vor sa plateasca decat doua salarii-copiilor. Pentru patron si administrator ce forme legale trebuiesc indeplinite si ce dari catre stat? Exista vreo posibilitate ca acestia doi din urma sa nu plateasca nimic contributii? Le trebuie si lor contracte de munca?

Cei de la AJOFM fac contractele de munca?

Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Aprilie 2013
Mihail Preda, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:10, 25 Aprilie 2013
Doamna X, in calitate se asociat al firmei, poate "scoate" sume de bani din societatea, in lipsa unui contract individual de munca, doar prin acordarea de dividende.
Domnul administrator isi poate desfasura activitatea in baza unui mandat cu remuneratie, caz in care achita impozitul pe venit de 16% +5,5% sanatatea
AJOFM-ul nu are nicio legatura cu c.i.m. ... activitatea intr-o societate se baza desfasura in baza unui c.i.m. sau in baza unui contract civil .. de exemplu, de mandat, de agent, de comision etc.
Cred ca am gresit cand am spus AJOFM...de fapt trebuia ITM. Va rog sa imi spuneti ce contract recomandati a se incheia pentru cei doi care lucreaza efectiv si unde trebuie inregistrat sau ce formalitati mai trebuiespc indelinite.

In alta ordne de idei, administratorul poate face o imputernicire prin care deleaga atributiile sale unuia din fiii sai?Drept de semnatura, reprezentare, etc?

Multumesc.
Recomandabil este incheierea unui c.i.m. ....pasii sunt urmatorii:
1. se incheie c.i.m. intre angajator si angajat

2. datele c.i.m. se completeaza in REVISAL - registrul general de evidenţă a salariaţilor în format electronic ... programul il obtineti de aici
[ link extern ] /

- Se copiaza cele doua versiuni Revisal 5.06 si 5.08 care se instaleaza conform manualului de utilizare in calculatorul dvs
- dupa instalare se introduc datele angajatorului, datele salariatului si datele c.i.m.
- dupa salvarea datelor se genereaza fisierul de transmis . Generarea se poate face apeland butonul "Generare registru" pozitionat in toolbarul din partea superioara a ecranului principal in sectiunea "Registru".
Aplicatia afiseaza lista de contracte care vor fi exportate. Pentru a genera registrul, utilizatorul apasa butonul "Salveaza", urmand a selecta calea de pe discul local unde acesta va fi salvat.

Fisierul generat se va salva pe un suport magnetic - stick, discheta sau CD - care impreuna cu o adresa de inaintare catre ITM si copia de pe CUI se vor depune la ITM.

Administratorul poate sa-si delege atributiile catre o alta persoana .....asa ceva ar trebui prevazut in actul constitutiv al societatii.
o ultima intrebare. Tinand cont ca cei doi copii care vor lucra in magazin sunt fiii patronului si administratorului este obligatoriu sa aiba CIM ? Mentionez ca nu vor fi alti angajati.

Cazul doi: Daca ar fi unul din ei asociatul unic si celalal administrator le trebuie CIM?

Alte discuții în legătură

Prelungire cim Marinescu_And Marinescu_And Buna ziua! As dori si eu sa ma informati cu privire la modificarea unui CIM pe perioada determinata. A fost incheiat pe data de 29.03.2011 pe per. determinata ... (vezi toată discuția)
Concedii fara salariu in revisal carmen fortiu carmen fortiu concediile fara salariu se completeaza in revisal? ar fioproblema a doua probl. : lucrez pe un progr. de salarii si imi apar tot felul de probleme ca de ... (vezi toată discuția)
Revisal 506 floreanicolae floreanicolae am o firma noua la itm ilfov si mi s-a spus de acolo ca trebuie sa intocmesc revisal 506 si apoi impreuna cu alte copii de acte sa le depun personal la unul ... (vezi toată discuția)