concediile fara salariu se completeaza in revisal? ar fioproblema
a doua probl. : lucrez pe un progr. de salarii si imi apar tot felul de probleme ca de ex.: trebuie sa inregistrez un cabinet expert contabil cu CIF la preluare date mi-a dat eroare in sensul ca am generat fisierul non revisal si imi spune ca am eroare la angajator , pers. jur. nu este , cand selectez pers. fizica .,- expert contabil- la fisierul xml imi dispare Cif , deci nu este bine pers fiz , am vorbit si la ITM dar nu m-am lamurit , poate exista cineva care s-a lovit de aceeasi problema si poate sa ma ajute
a treia intrebare ar fi : se trec in revisal doar contr. incetate de la 1 aug sau toate
multumesc anticipat
1. Potrivit HG nr.500/2011, in regisru se completeaza perioadele si cauzele de suspendare a contractului individual de munca, cu exceptia cazurilor de suspendare in baza certificatelor medicale ... asadar, CFP fiind o cauza care suspenda c.i.m. se va completa si transmite prin REVISAL.
2. Daca ati lucrat pe un program care genera REVISAL , atunci trebuia sa folositi functia de validare registru non-revisal. In acest sens, operatia se face apeland butonul "Validare registru non-Revisal" pozitionat in toolbarul din partea superioara a ecranului principal in sectiunea "Registru".
Se selecteaza de pe discul local registrul care se doreste a fi validat apsand butonul "Alege Registru".
In cazul in care registrul a fost validat cu succes, aplicatia afiseaza un mesaj de informare : Registrul salariatilor s-a generat corect in aceeasi locatie ca si fisierul de intrare.
In cazul in care registrul este invalid, aplicatia afiseaza un mesaj de informare si detalii despre eroarea intalnita.
O solutie ar fi sa introduceti manual datele in noul program REVISAL ..
Adaugarea in sistem a inregistrarilor din acest ecran se poate face apeland butonul "Inregistrare angajator nou" pozitionat in toolbarul din partea superioara a ecranului principal in sectiunea "Angajatori":
In ecran se completeaza urmatoarele informatii:
- Categorie Angajator: persoana fizica
- Judet: se selecteaza judetul din lista predefinita din care face parte angajatorul respectiv
- Localitatea: se selecteaza din lista predefinita localitatea de care apartine angajatorul
- Adresa: se completeaza adresa completa a angajatorului
- Reprezentant Legal: se introduce numele reprezentantului legal al angajatorului
- Telefon: se introduce numarul de telefon
- Fax: se introduce numarul de fax
- Adresa email: se introduce adresa de e-mail a angajatorului
Dupa introducerea informatiilor se apasa butonul "Continuare > >" pozitionat in sectiunea din dreapta jos a ecranului.
In ecran se completeaza urmatoarele informatii:
- Denumire Angajator: se introduce denumirea angajatorului
- CUI/CF Angajator: se introduce codul de identificare unica sau codul fiscal
- Forma Juridica: profesie exercitata in baza unor legi speciale
- profesii/cabinete/birouri / alte forme de exercitare : expert contabil
- cetatenie
- tara
- cod fiscal
Dupa introducerea informatiilor se apasa butonul "Continuare > >" pozitionat in sectiunea din dreapta jos a ecranului.
Pentru salvarea informatiilor introduse se apasa butonul "Salveaza".
3. In REVISAL se preiau datele angajatilor activi la 01.08.2011 si modificarile aparute ulterior dupa aceasta data ...