avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire din indiviziune, mai multe succesiuni ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire din indiviziune, mai multe succesiuni nedezbatute

Mai jos este explicata pe scurt si in detaliu situatia care necesita o rezolvare.

Pe scurt: mama mea doreste sa iasa din indiviziune pentru partea ei de mostenire de la parinti (succesiune completa, exista certificat de mostenitor); indiviziunea este cu mostenitorii surorii ei decedata din 2005; succesiunea dupa sora ei nu s-a facut; copiii surorii au decedat intre timp, si nici succesiunile dupa ei nu s-au facut. Mostenitorii nu doresc sa deschida succesiunile din motive financiare.
Mama doreste sa clarifice situatia ei, si sa faca inregistrarile legale pentru partea care-i revine (de ex. inscrierea in cartea funciara, etc.). Mama plateste regulat (din 1985) impozitele aferente partii care-i revine (conform vechii intelegeri cu sora ei).
Ce cale trebuie sa urmeze mama in aceasta situatie ? Cum poate sa "forteze" deschiderea succesiunilor ?

In detaliu: Mama mea si sora ei (A si B) au mostenit de la parinti o casa (a parintilor si bunicilor) in comuna X si mai multe parcele de teren (intravilan si extravilan).
A si B au facut succesiunea la timp (in 1984) si au hotarat sa ramana in indiviziune. Exista certificat de monstenitor in aces sens. Ulterior A si B au hotarat o anumita diviziune a casei si parcelelor, fara martori si fara a face nici un act explicativ.
B a decedat in 2005, lasand 2 copii (C si D) in viata. Succesiunile dupa B (precum si cea dupa sotul ei decdat in 1996) nu s-au deschis. La acel moment (in 2005) C si D erau casatoriti. C avea 2 copii (M si N) si D un copil (P).
Sotia lui C decedeaza on 2007, C decedeaza in 2011. M si N sunt in viata si nu au deschis succesiunea dupa parintii lor.
D decedeaza in 2008, sotia lui si copilul sunt in viata si nu au deschis succesiunea dupa D.
Mama (A) doreste clarificarea situatiei sale (a partii care-i revine din mostenirea de la parintii ei) si a fost la notarul din localitatea in care a decedat B, unde i s-a spus ca are nevoie de actele de deces pentru B, C si D pentru deschiderea succesiunii. (B, C si D au decedat in acelasi judet). Mama nu are actele de deces, si nu poate obtine copii de la mostenitori. Ce cale trebuie sa urmeze mama in aceasta situatie ? Cum poate sa "forteze" deschiderea succesiunilor ?

Alte discuții în legătură

Impozit casa neplatit leusan leusan Tatal decedeaza in anul 1995, dupa care in termen de 6 luni , copii si sotia supravietuitoare(mama lor buna) au facut dezbaterea succesiunii.Toata ... (vezi toată discuția)
Drept la mostenire sagitt sagitt Buna ziua, revin la acest forum intrucat sete foarte interesant. Vreau sa aflu daca nepoata mea are derpt la mostenire. Situatia sta in felul urmator: Matusa ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune cu ambii parinti decedati ContSters98963 ContSters98963 buna ziua as dori sa stiu cum trebuie procedat daca ambii parintii sunt decedatii mai am doua surori decedate care au cate 2 copii 1) primul decedat ... (vezi toată discuția)