avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... onorariu de succes
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

onorariu de succes

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urm. speta:
-am incheiat cu un avocat un contract de asistenta juridica si reprezentare in fata instantelor de judecata , avand ca obiect anularea clauzelor abuzive dintr-un contract de credit . Am castigat la fond , insa s-a omis din hotarare calculul dobanzii legale aferente sumei de primit (comisionul de risc din 2007-pana in prezent) si cheltuiala cu onorariu avocat.
S-a depus completarea dispozitivului de catre avocat , dar intre timp ,s-a admis partial recursul (31.01.2013) si deci banca nu mai avea de dat comisionul de risc si implicit dobanda legala .
Solutia data la fond , in 26.02.2013 ,a fost de suspendare dosar pentru NEPREZENTARE avocat.
In data de 28.02.2013, la recurs , sentinta a fost modificata/corectata in privinta comisionului de risc in favoarea mea , dar nu si in cea a posibilitatii de a modifica dobanda , prin urmare pot depune iar completare dispozitiv.
Va rog sa-mi spuneti daca aceasta completare dispozitiv (consecinta a anularii unei clauze abuzive , respectiv a comisionului de risc) , intra in atributiile d-lui avocat , conform contract incheiat.
La aceasta data , dosarul la fond cu completarea dispozitiv este suspendat pe motiv de NEPREZENTARE avocat . Pentru a pune pe rol dosarul , va trebui sa platesc o taxa de timbru ? Mai pot pretinde dobanda din 2007 si pana in prezent?
Avocatul imi cere onorariu de succes si bani separat pentru completare dispozitiv.
Datorez onorariu de succes in acest caz , dar pentru completare dispozitiv ?

Va multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Pact de quota litis / onorariu de succes 2222 2222 Buna seara, Pentru ca nu am ajuns la o interpretare corecta a acestui pact, imi permit sa expun o speta la care va rog sa ma consiliati: Avem un ... (vezi toată discuția)
Executare silita contract reprezentare/asistare avocat Ioana122333 Ioana122333 Va rog sa-mi comunicati daca formularea de mai jos este corecta si nu implica interpretari dat fiind faptul ca am omis sa scriu ca voi plati comisionul de 15% ... (vezi toată discuția)
Cum se poate castiga un proces cu banca ContSters123067 ContSters123067 NVT, profesor de istorie, a actionat in judecata banca la care avea un credit pe motiv dobanda a fost marita discretinar, invocandu-se conditiile pietei. ... (vezi toată discuția)