avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Indisponibilizare autoturism de catre politistii de la ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Indisponibilizare autoturism de catre politistii de la Furturi auto

Buna Seara! Am fost sa inmatriculez masina la R.A.R, la care vine domnul inspector si imi spune ca nu corespunde seria de fabricatie cu seria de identificare, si imi spune sa ma duc sa caut un notar sa fac o declaratie precum ca nu am modificat nimic la masina. apoi mi-a spus sa astept raspuns pana in ziua urmatoare cand ma chemat din nou , spunandu-mi ca vor ajunge imediat cei de la furturi auto. domni au ajuns , mi-au luat masina , m-au luat cu ei sa imi faca un proces verbal in care nu scrie motivul indisponibilizari masini, domnul de acolo mi-a spus ca masina nu apare ca furata in data lor de baza ,dar totusi imi retin masina din cauza acelor serii. urma sa fiu sunat astazi de catre inspector ,sa imi spuna ce se intampla , si mi-a promis ca ma va suna , dar nu ma sunat nimeni . va rog spune-ti daca ati mai intalnit cazuri ca ale mele si ce demersuri ati urmat? sau macar va rog ajutati-ma ,sfatuiti-ma ce sa fac ca sa imi recuperez masina. Va Multumesc In Avans!!!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:26, 24 Aprilie 2013
Da,sunt frecvente astfel de situatii,neplacute pentru proprietarii autoturismelor
Apar astfel de situatii in cazul autoturismelor achizitionate de afara,introduse in perioada in care normele nationale de inregistrare caracteristici auto erau total diferite fata de cele actuale
Cunosc speta similara de autoturism provenienta Canada,intrat legal in tara in 1997,care in 2000 a fost achitionat de persoana care in 2006 a dorit sa doneze autoturismul
Desi auto detinea timbrul RAR,efectuase 3 ITP ,in 2006,RAR a ridicat suspiciunea inlocuirii de serie auto,a blocat numarul de inmatriculare
Proprietarul ,in aceasta situatie nu a mai putut finaliza procedura de donatie,a continuat sa utilizeze auto,a mai efectuat in 2007 si 2009 ITP iar in 2011 dupa ce auto a corespuns normelor tehnice si s-a incercat inregistrarea ITP,s-a constatat ca auto este furat
Autoturismul a fost retinut,proprietarul a efectuat si achitat 3 expertize tehnice care au contrazis suspiciunile invocate de RAR
Cu toate acestea proprietarul auto,datorita necorelarii bazei de date RAR cu autoritatea corespondenta din Canada,si in momentul de fata este obligat sa achite impozit,spatiu parcare auto,dar in fapt nu putea sa utilizeze si sa asigure intretinerea bunului proprietate,
care se degradeaza

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autoturism declarat furat din ungaria citroenc3 citroenc3 In ianuarie 2010 am cumparat un Citroen C3 de la un parc auto second-hand din Craiova. Am inmatriculat masina, iar saptamana trecuta au venit doi agenti de ... (vezi toată discuția)
Ipt in romania - autoturism inscris in strainatate Dumies Dumies se poate face ITP la un autoturism inscris in strainatate dar care circula pe teritoriul Romaniai? (vezi toată discuția)
Am cumparat un aututurism inmatriculat romania in luna iulie ... draghici_mariusc draghici_mariusc Am cumparat un aututurism inmatriculat Romania in luna Iulie 2020,in care, in actele masinii este trecuta o alta putere a motorului decat cea reala,fiind ... (vezi toată discuția)