avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis auto

Buna seara o mica intrebare am ,daca mi-a fost anulat permisul eu cand va trebui sa dau iar de permis dau pentru redobadire 13 intrebari sau dau normal 26 intrebari ?pentru ca mi sa spus saplatesc taxa de redobandire la banca .
Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 14:32, 25 Aprilie 2013
OUG 195

INFRACTIUNE -22/26

Art.116. - (1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una din situaţiile următoare:
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii penale sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;

CONTRAVENTIE -13/15

Art.106. – (1) Până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conducătorul de autovehicul şi tramvai trebuie să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, pentru verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie, după cum urmează:...
Dar la mine nu este contaventie este caz penal pentru ca mam ales si cu dosar si deacceaia mia anulat permisul de tot si trebue sa fac dosar din nou cum as da prima oara ,dar intrebarea mea este ami va da tot 26 de intrebari sau 15 pentru ca dau redobandire dupa urma anulari permisului,nu ca mia loat pe o perioada de 3 luni .
ca sa citez din clasici:)
cyan a scris:

OUG 195

INFRACTIUNE -22/26

Art.116. - (1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui NOUpermis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă ....

este clar sau nu?

considera ca nu ai avut vreodata permis de conducere.

concluzie: 22 din 26.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea permisului de conducere costyn79 costyn79 am condus u7n autoturism sub influenta bauturilor alcoolice si mia fost anulat permisul de conducere .pe 13 dec 2012 sa incheiat procesul si am primit o ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis chim chim Buna ziua! poate cineva sa ma lamureasca pt redobandirea permisului de conducere cat B;C;E in urma unui acident mortal (ucidere din culpa), condamnat la 1,6 ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis auto alex2150 alex2150 buna ziua, as vrea sa stiu si eu cand as putea sa dau de permis din nou , mi-a fost anulat de judecatorie pe 20 aprilie se face un an de cand s-a pronuntat ... (vezi toată discuția)