avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... OUG 9/2013 privin timbrul de mediu
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

OUG 9/2013 privin timbrul de mediu

prevederile care stipuleaza cine nu plateste timbrul de mediu:
art.3 lit b) autovehiculelor special modificate în scopul conducerii de către persoanele cu handicap, precum şi în scopul preluării şi transportării persoanelor cu handicap grav sau accentuat, astfel cum aceste persoane sunt definite în Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

In acest articol nu se face distinctie intre felurile de handicap grav sau accentuat care sunt : vizual, fizic, mental, somatic, surzenie, mutenie, boli rare, hiv, etc)
La serviciul Inmatriculari mi s-a spus ca numai persoanele cu handicap grav sau accentuat Fizic beneficiaza de aceste prevederi si al caror autovehicule necesita modificari.

Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 12:44, 25 Aprilie 2013
În opinia mea textul de lege invocat de dumneavoatră este foarte clar, "autovehiculelor special modificate în scopul conducerii de către persoanele cu handicap". Adică sunt scutite de la plata timbrului de mediu persoanele cu handicat care sunt titulare ale unui certificat medical emis în acest sens şi pentru care se impune modificarea autovehiculului.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare fara taxa pentru persoane cu handicap corsi corsi am o fetita cu handicap accentuat si vreau sa inmatriculez o masina pe numele ei fara taxa. Handicapul ei nu necesita nici un fel de modificare adusa masinii ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru de mediu PopescuVasile72 PopescuVasile72 Buna seara,am si eu nelamurire.In OUG 13/2013 art 3 alin b) spune ca sunt scutite de taxa ”autovehiculelor special modificate în scopul conducerii de ... (vezi toată discuția)
Scutire taxa de mediu persoana cu handicap bigdady931 bigdady931 Buna ziua Va rog daca ma puteti lamuri cu privire la taxa de mediu pt.inmatricularea masinilor pt.persoanele cu handicap gradul 1.(persoana este in carucior ... (vezi toată discuția)