Bine v-am regasit!
Supun atentiei d-voastra, urmatoarea speta:
in dosarul civil aflat pe rol la Judecatoria sect 1, martorul paratei, depune marturie mincinoasa. In consecinta ma hotarasc sa depun plangere penala la Parchetul de pe langa Judecatoria sect 4 (fapta fiind savarsita de catre martor, in fata instantei de judecata - Judecatoria sect 1 care are sediul in sectorul 4).
SURPRIZA : pe exemplarul nr 2 ( al meu), presupusul procuror, scrie "am primit", dateaza si semneaza.
Nu exista niciun nr de inregistrare, nicio parafa!
Intrebandu-l, imi spune ca nr de inregistrare il va da sectia de Politie de pe raza careia apartine Judecatoria sect.1.
...si atunci ma intreb, unde am depus-o?...dc se trimite politiei, de ce am depus-o la parchet???? (bine'nteles la indicatia avocatului meu), de unde stiu ca nu se "pierde" pe drum?, ce dovada am ca am depus plangerea la parchet???
#-o
Sunt complet nedumerita!
Aceasta este procedura? Care este modul de desfasurare in continuare???:wassat:
Putea sa va dea un numar de condica.
Ulterior urma sa va dea si un numar de inregistrare sau de primire a plangerii si sa se aplice si o stampila.
Puteati sa platiti avocatul ca sa mearga el sa se ocupe de aceste demersuri intrucat exista ceva probleme daca nu merge avocatul.
Cel mai simplu era sa depuneti plangerea penala la politie.
Eu nu depun plangerile direct la parchet pentru ca este cumva o pierdere de timp... dupa parerea mea.
Va multumesc mult pentru raspuns.
....mmmda, pe avocat il platesc, insa nu s-a oferit sa mearga...mi-a recomandat insa sa o trimit prin posta cu confirmare de primire si continut declarat.
Credeti,in cazul acesta ca se poate "pierde" ?...ce dovada am depus-o la Parchet?
Putea sa va dea un numar de condica.
Ulterior urma sa va dea si un numar de inregistrare sau de primire a plangerii si sa se aplice si o stampila.
A inregistrat ceva intr-un registru, daca aceea o fi fost "condica"?!?
Cum adica, "ulterior urma sa va dea nr de inregistrare'?...ulterior, dupa ce am plecat? nu inteleg!
...din cate am inteles, nu politia decide inceperea sau neinceperea urmaririi penale, ci parchetul! Astfel, de ce as fi depus-o la politie?...pt ca politia sa o trimita la parchet?
Actele premergatoare pentru un dosar penal, se fac la Politie ... iar apoi, acest dosar se trimite la Parchet, unde se fac cercetari in dosar, si procurorul de caz ia o decizie daca da inceperea urmaririi penale, sau nu. De regula, nu se dau inceperi de urmarire penala, ca ... suntem in Romania. Martori mincinosi, ca si marturia mincinoasa, exista .. si totusi, nu exista, in viziunea procurorilor. De ce atata bataie de cap la un procuror de caz, cand acestuia oricum ii vine leafa, chiar daca nu misca o hartie de pe biroul sau, modest .. platit din bani publici ?
Se poate depune plangerea penala si direct la Parchet, dar nu procurorului, ci la secretariat/registratura, in dublu exemplar, dintre care, unul va ramane la partea reclamata, avand pe el semnatura si stampila institutiei.
Din nefericire, Parchetul nu are o limita a timpului in care sa dea curs acestei plangeri, deci ea poate fi rezolvata in 6 luni, 12 luni sau ... niciodata, in cele mai multe cazuri.
Am depus si eu odata, o plangere pentru marturie mincinoasa, iar raspunsul a venit ... la Sf. Asteapta (adica, niciodata), pentru ca asa a considerat procurorul-sef.
Nu va imbatati cu apa rece si nu va inecati cu aerul inspirat, pentru ca rezultatul va fi mereu, unul negativ.