AntiStress a scris:
Actele premergatoare pentru un dosar penal, se fac la Politie ... iar apoi, acest dosar se trimite la Parchet, unde se fac cercetari in dosar, si procurorul de caz ia o decizie daca da inceperea urmaririi penale, sau nu. De regula, nu se dau inceperi de urmarire penala, ca ... suntem in Romania. Martori mincinosi, ca si marturia mincinoasa, exista .. si totusi, nu exista, in viziunea procurorilor. De ce atata bataie de cap la un procuror de caz, cand acestuia oricum ii vine leafa, chiar daca nu misca o hartie de pe biroul sau, modest .. platit din bani publici ?
Se poate depune plangerea penala si direct la Parchet, dar nu procurorului, ci la secretariat/registratura, in dublu exemplar, dintre care, unul va ramane la partea reclamata, avand pe el semnatura si stampila institutiei.
Din nefericire, Parchetul nu are o limita a timpului in care sa dea curs acestei plangeri, deci ea poate fi rezolvata in 6 luni, 12 luni sau ... niciodata, in cele mai multe cazuri.
Am depus si eu odata, o plangere pentru marturie mincinoasa, iar raspunsul a venit ... la Sf. Asteapta (adica, niciodata), pentru ca asa a considerat procurorul-sef.
Nu va imbatati cu apa rece si nu va inecati cu aerul inspirat, pentru ca rezultatul va fi mereu unul negativ.
Bravo celui care a scris această postare, acesta reflectă realist situaţia cu aceste Plângeri Penale, mai ales fraza următoare e corectă: "De regulă, nu se dau începeri de urmărire penală, pentru că ... suntem în România. Martori mincinoși, ca şi mărturia mincinoasa, există .. şi totuși, nu există, în viziunea procurorilor.
De ce atâta bătaie de cap la un procuror de caz, când acestuia oricum îi vine leafa, chiar dacă nu mișcă o hârtie de pe biroul său, modest .. plătit din bani publici ? Am depus şi eu odată, o plângere pentru mărturie mincinoasă, iar răspunsul a venit ... la Sf. Așteaptă (adică, niciodată), pentru că aşa a considerat procurorul-şef."
Scuze Moderatorilor că scriu pe acest Topic după 2 ani 1/2, dar e ceva important, poate învaţă şi alţii din speţa noastră, care, în mare parte, se află detaliată aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
Noi am făcut prima plângere în dublu exemplar la Poliţie în Martie 2014, dar dacă nu mă duceam prin Iunie 2014 acolo să văd dacă s-a început ancheta, cred că dosarul stătea mult şi bine fără să se atingă cineva de el.
Când m-a văzut acolo poliţistul care ancheta cazul, a zis, prompt: "tocmai urma să vă chem să daţi declaraţii" (!?). Vai, dar ce promptitudine ... dacă nu eram eu să văd stadiul plângerii penale după 3 luni, nu se ancheta nimic.
Oricum, am scris acolo detalii despre cum s-a clasat dosarul după peste un an, ca la comandă, aducându-se doi martori (mincinoşi, sunt dovezi clare) care nici nu aveau ce căuta acolo în acea calitate ... poate în calitate de suspecţi sau mai realist spus, de făptuitori, pentru că erau anchetați şi în alte dosare !
E culmea Justiţiei să chemi Martori exact pe cei pe care chiar tu i-ai dat în judecată mai ales pentru fapta penală de ... Delapidare de 58.000 lei ! Mă refer concret la cazul nostru, cu Preşedinta de Asociaţie de Proprietari care a reuşit clasarea dosarului în Iunie 2015, după ce a chemat în ajutor pe acei doi martori care trebuiau să aibă calitatea de inculpaţi, nu de ... Martori care au dat nişte declaraţii (sub jurământ, aşa scrie) mincinoase, astfel influenţând Organele Judiciare (nu ştiu dacă fapta s-ar numi "Inducerea în Eroare a Organelor Judiciare" sau altfel) !
Bravo şi domnului AdrianMG care a scris următoarele realităţi:
desi sunteti platitor de taxe si Constitutia va garanteaza egalitatea si dreptatea, organele de urmarire penala si politia isi bat joc de cei care apeleaza la ei, protejand de cele mai multe ori infractorii cu care sunt in cardasie.
Apelati la un avocat recomandat de mai multe persoane apropiate. Ca peste tot, există foarte multe uscături. Stiu ca sunt putin acid in declaratii, insa sincer m-am saturat de toate mojiciile acestor asa zis profesionisti care nu stiu decat sa vaneze banii si nu sa rezolve cazurile. Din nefericire numai in Romania am intalnit astfel de cazuri, si desi as putea, nu mi-as dori niciodata să pledez in Romania... Prea multa mizerie "profesionista".
Sper să reuşim ceva destul de dificil, dar nu imposibil - să "de-clasăm" un dosar penal cu zeci de probe "beton" şi cu peste o sută de pagini cu dovezi diverse de Abuzuri şi Neglijenţe în Serviciu, strânse în 3-4 ani.
Cel puţin noua faptă descoperită, de Mărturie Mincinoasă ar trebui să oblige Parchetul să re-deschidă acel dosar penal şi să se înceapă Urmărirea Penală contra tuturor celor 3 !
Uraţi-ne succes, pentru că sunt sute de persoane care aşteaptă ca toate conducerile Asociaţiei noastre din 2010 până azi, să plătească pentru abuzurile şi fărădelegile lor comise împotriva celor 458 de proprietari, după ce i-au minţit şi "buzunărit" cel puţin din 2010.
Chiar am avut între 2010 şi 2013 un fals preşedinte (acuzat acum, din oficiu, de Parchet, de Uzurpare de Funcţie - art.300 N.C.P., dar şi de Abuz în Serviciu - art.297) care s-a auto-numit, încălcând mai multe legi din domeniu ... chiar Primăria (după ce l-am demis noi, în 2013, după ce timp de 4 ani nu se mai convocase vreo Adunare Generală !) a arătat că a încălcat Legea 230/2007, acesta nefiind nici măcar numit legal, nici ales de vreo Adunare Generală (din 2009 pînă-n 2013 acesta n-a convocat nici măcar o Adunare Generală OBLIGATORIE anual): [ link extern ]
Şi aici vedeţi o Demisie inutilă, deoarece acesta fusese demis cu o lună înainte de a decide Primăria să-l facă să-şi dea demisia -
[ link extern ]
Cum poţi recunoaşte hotărârile unui Uzurpator de funcţie, luate între 2009 şi 2013 ?
Sper să se respecte sloganul "VREM DREPTATE PÂNĂ LA CAPĂT" !