De la Casa de Sanatate mi s-a respins cererea de recuperare pe motivul ca unul din salariati depaseste 90 de zile calendaristice.
Mergand pe fir am constatat ca un certificat de concediu medical nu a fost luat in calcul de angajator deci nu figureaza in Declaratia 112 dar figureaza la Casa de Sanatate
Cum se poate anula in baza lor de date certificatul emis de medic
1. Din Normele de aplicare a OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate:
Art. 37
...
(4) În situaţia în care unui asigurat i se acordã certificat de concediu medical pentru o anumitã perioadã, iar asiguratul doreşte sã îşi reia activitatea profesionalã înainte de expirarea perioadei de valabilitate a certificatului de concediu medical, este obligatorie modificarea acestuia, în mod corespunzãtor, de cãtre medicul prescriptor.
...
2. - Conform celor de mai sus salariatul trebuie sa mearga la medicul care a eliberat certificatul, cu certificatele originale, si sa solicite anularea lor pe motiv ca nu a beneficiat de acele zile de concediu medical.
- Dupa aceea prezentati la CJAS certificatele anulate de medicul prescriptor.
Concediu medical
Carina88
Buna ziua, va rog sa-mi explicati si mie : am prelungire concediu medical citeva zile, ce se intimpla daca eu nu prezint certificatul medical la angajator, ... (vezi toată discuția)