nelu1976 a scris:
(...)politistul mi-a spus ca am sanse in 4 luni sa imi ridic permisul dar ce fac cu dosarul?
poate nu ati retinut cum trebuie.
aveti sanse ca peste 24 de luni
sa obtineti un nou permis de conducere.
de dosar nu scapati.
intrucat ati refuzat recoltarea probelor biologice din motiv de "rusine" v-ati ingreunat singur situatia si asa de complicata.
ambele fapte (consumul b.a. si refuzul) reprezinta infractiuni si se pedepsesc in conformitate cu oug195:
Art.87. -
(1)
Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai
de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
(5)
Refuzul, împotrivirea sau sustragerea conducătorului unui autovehicul sau al unui tramvai ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere,
de a se supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat, în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei de produse sau substanţe stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare acestora,
se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.
cat despre conducerea unei masini de tipul respectiv nu aveti voie de cand s-a modificat oug 195 si s-a introdus obligativitatea permisului si ptr mopede (cvadriciclu) .