avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestatie la executare persoana fizica pentru ...
Discuție deschisă în Executare silită

Contestatie la executare persoana fizica pentru obligatii Intreprindere Individuala radiata

Am avut o intreprindere individuala si pentru ca mi s-au furat toate actele si cele de evidenta contabila si cele de constituire, m-am speriat si am radiat-o in august anul trecut. Ulterior, am avut un control fiscal si deoarece nu am mai avut documente justificative, mi-au stabilit un impozit suplimentar pe profit de aproape 4000 lei plus accesorii de inca 900 lei. Am facut contestatie la decizia de impunere la DGFPsi sub pentru suma si pentru faptul ca desi firma avea un CUI, decizia de impunere s-a facut atat pe firma cat si pe CNP-ul meu. Ei au motivat ca au facut asta deoarece firma era radiata. Cand am primit titlul executor si somatia doar pe numele si CNP-ul meu, am facut contestatie la judecatorie. In contestatie am invocat art. 4 si 15 din Legea 554/2004 si art 141 si 176 cod procedura fiscala. Am explicat in contestatia la titlul executor faptul ca acesta a fost emis doar pe CNP-ul meu, insa nu am motivat acest lucru in drept.
Ieri, insa am primit o adresa de la judecatorie in care mi se transmite sub sanctiunea anularii cererii ca trebuie sa arat motivele de fapt si de drept pe care se intemeiaza cererea.
Dumneavoastra ce credeti? Nu trebuia sa invoc legea 554/2004? Ce ma sfatuiti? Nu eu am sunt de vina ca cei din politie nu isi fac treaba cu simt de raspundere si nu am mai recuperat actele. Mi se pare nedrept ca eu sa platesc pentru faptul ca nu mai am acele documente justificative pe II. Nu am avut stabilit un patrimoniu de afectatiune si am vazut ca art. 27 si 28 cod procedura fiscala stabileste clar situatiile in care o persoana fizica raspunde in solidar cu debitorul. Titlul executor s-a emis in baza acelei decizii, mi-a fost comunicat in cond. prevazute de lege?
Ce credeti ca ar trebui sa scriu in aceasta motivare?
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 15:11, 26 Aprilie 2013
Imi este teama ca nu aveti dreptate.
in primul rand, fiind o intreprindere individuala, nu are personalitate juridica si nici patrimoniu propriu.
practic, obligatiile II se nasc direc in patrimoniul dvs.

in al doilea rand, odata radiata II, obligatiile va revin doar dvs in calitate de persoana fizica. Cum ar putea sa emita un titlu executoriu impotriva unei societati radiate? S-ar putea emite un titlu impotriva unui mort?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestaþie împotriva deciziei de impunere mioara2012 mioara2012 buna ziua! Daca am facut o contestatie la decizia de impunere pt ca nu s-a emis respectand art 27 si 28 din codul de procedura fiscala si nu am solicitat (in ... (vezi toată discuția)
Decizie impunere larisarazvan larisarazvan Buna ziua Am primit o Decizie de impunere privind plata unor sume de bani de la Autoritatea vamala pe care am contestat-o conform art.205 cod Fiscal. La ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizia de impunere/titlu executoriu? mioara2012 mioara2012 Buna seara. Va rog daca poate cineva sa imi spuna de ce trebuie atacat si Titlul executoriu si Decizia de impunere? Titlul executoriu nu este o consecinta a ... (vezi toată discuția)