Buna ziua. ma numesc Gabriel Gorea nascut in februarie 1959,pensionar invaliditate gr II din anul 2007,gradul I din februarie 2013, handicap accentuat din anul 2007, vechime in munca 32 ani si 8 luni, 9 ani am lucrat la grupa I , doi ani am lucrat la grupa a II-a. Ma intereseaza la cati ani pot sa ies la pensie si daca gradul de handicap influenteaza varsta de pensionare
Pentru perioada lucrata in conditii deosebite (11 ani in grupele I si II) din varsta standard de pensionare, care este de 65 ani, cred ca se vor scadea 2. Asadar, ati putea trece la pensie pentru limita de varsta in februarie 2022. O conditie este aceea sa aveti stagiul complet de cotizare: 35 ani. Cum Dvs. in 2007, cand v-ati pensionat medical, aveati un stagiu de cotizare de 32 ani si 8 luni, iar perioada, de dupa este considerata "stagiu asimilat" veti indeplini si conditia de vechime. La cea de-a doua intrebare nu stiu sa va raspund.
Toate bune!
In 2006 am facut transplant renal si handicapul este urmarea acestui fapt.In februarie 2007 am iesit la pensie , iar dosarul de handicap a fost aprobat in iunie 2007,dupa ce am iesit la pensie
Inteleg ca handicapul,nu este preexistent calitatii de asigurat.
Nu ati precizat,celelalte elemente cerute de mine.
Asadar,precizati din decizia din 2013:
-Daca aveti stagiu potential(ani si luni).
-Cati ani si luni de stagiu aferent aveti.
Le gasiti in decizia din 2013 la total stagiu de cotizare
Grupa munca
ciubotarudan
Pentru 13 ani si 7 luni lucrati in gr. 2 de munca, la impliniriea varstei de pensionare se adauga ceva . Mentionez ca sunt barbat ,nascut pe20.06.1954 , in ... (vezi toată discuția)