avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... varsta pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

varsta pensionare

Buna ziua. ma numesc Gabriel Gorea nascut in februarie 1959,pensionar invaliditate gr II din anul 2007,gradul I din februarie 2013, handicap accentuat din anul 2007, vechime in munca 32 ani si 8 luni, 9 ani am lucrat la grupa I , doi ani am lucrat la grupa a II-a. Ma intereseaza la cati ani pot sa ies la pensie si daca gradul de handicap influenteaza varsta de pensionare
Cel mai recent răspuns: itoma , utilizator 15:48, 28 Aprilie 2013
Pentru perioada lucrata in conditii deosebite (11 ani in grupele I si II) din varsta standard de pensionare, care este de 65 ani, cred ca se vor scadea 2. Asadar, ati putea trece la pensie pentru limita de varsta in februarie 2022. O conditie este aceea sa aveti stagiul complet de cotizare: 35 ani. Cum Dvs. in 2007, cand v-ati pensionat medical, aveati un stagiu de cotizare de 32 ani si 8 luni, iar perioada, de dupa este considerata "stagiu asimilat" veti indeplini si conditia de vechime. La cea de-a doua intrebare nu stiu sa va raspund.
Toate bune!
Precizati:
-Daca handicapul este preexistent calitatii de asigurat.
-Daca in decizia din 2013 aveti stagiu potential.
-Procentul pentru anii de grupe.
In 2006 am facut transplant renal si handicapul este urmarea acestui fapt.In februarie 2007 am iesit la pensie , iar dosarul de handicap a fost aprobat in iunie 2007,dupa ce am iesit la pensie
Inteleg ca handicapul,nu este preexistent calitatii de asigurat.
Nu ati precizat,celelalte elemente cerute de mine.
Asadar,precizati din decizia din 2013:
-Daca aveti stagiu potential(ani si luni).
-Cati ani si luni de stagiu aferent aveti.

Le gasiti in decizia din 2013 la total stagiu de cotizare
stagiul total de cotiyare realizat 32 ani,6 luni si 5 zile, stagiul potential acordat 2 ani 5 luni si 25 zile

Alte discuții în legătură

Ce demersuri sunt necesare pentru a obtine o reducere a varstei de pensionare datorita unei invaliditati gradul ii din 2007 ? Vasile Rascanu Vasile Rascanu Am fost pensionat in 2007 gradul II invaliditate . Varsta standard de pensionare : 65 de ani conform deciziei privind acordarea pensiei de invaliditate. Am ... (vezi toată discuția)
Calculul pensiei de invaliditate pentru persoanele care au realizat un stagiu de contizare in conditii de handicap pre existent calitatii de asigurat iolanda2004 iolanda2004 In situatia in care solicit o pensie de invaliditate, la calculul punctajului mediu anual se utilizeaza prevederile art 95 aliniatul (2) (vezi toată discuția)
Grupa munca ciubotarudan ciubotarudan Pentru 13 ani si 7 luni lucrati in gr. 2 de munca, la impliniriea varstei de pensionare se adauga ceva . Mentionez ca sunt barbat ,nascut pe20.06.1954 , in ... (vezi toată discuția)