avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalizare intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalizare intretinere

Buna ziua,

Sunt somera de 3luni.Am ramas restanta la intretinere cu suma de 920lei, ( 3luni ) si am o penalizare de 44lei.Am inteles ca exista posibilitatea de a fi scutita de la plata penalizarii daca avem un venit mai mic de 1000lei pe membru de familie.Daca raspunsul este da, va rog sa-mi spuneti ce lege reglementeaza acest lucru sau unde gasesc scris acest lucru ca sa pot sa solicit anularea penalizarii.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 10:02, 29 Aprilie 2013
Legea 175/2010 a avut efecte doar 1 an, deci nu mai puteti beneficia de prevederile ei.

Mergeti la asociatiei si discutati cu presedintele si membrii comitetului executiv.
Incercati sa va luati un angajament, poate chiar sa prestati ceva in folosul general al asociatiei si ar putea sa va accepte necalcularea de penalitati.
In baza L 230 din 2007 daca asociatia impune penalizari restantierilor in favoarea asociatiei dar nu mai mult de 0,2%/zi de la data scadenta,trebuie sa o platiti.Nu aveti cistig de cauza cu acest motiv.Furnizorii nu astepta sa le fie platite facturile la trei luni o data,ma mir ca mai aveti utilitati,daca mai sunt inca vreo 7-8 asa .....restantieri se va ajunge la executorul judecatoresc
daca A.P.in A.G.O.a hotarat 0,2% penalizare,altfel este ilegala penalizarea.
Da, ag a aprobat 0.2%pe zi , penalizare.

Multumesc pt raspunsuri
Da, AD. GEN. a aprobat 0.2%pe zi, penalizare.

Aici e o întrebare cheie: Penalizările se hotărăsc în Adunările Generale sau numai de către Comitetul Executiv ?
Ultima modificare: Luni, 29 Aprilie 2013
Adriantot, moderator

Alte discuții în legătură

Penalitati intretinere Nea-Costica Nea-Costica Care este regimul penalitatilor ? Cand se aplica, dupa cate luni ca restantier, cand se poate actiona in judecata, cine o poate face, sunt mai multe feluri de ... (vezi toată discuția)
Penalizari asociatie ContSters122354 ContSters122354 unde sunt distribuite penalizarile ?catre asociatia de proprietari sau catre furnizori ? de cine sunt calculate acestea? (vezi toată discuția)
Se poate aplica o penalizare mai mare de 0,2% pe zi daca aceasta este prevazuta in statut? ContSters172951 ContSters172951 Am o intrebare: in statutul asociatiei de proprietari este prevazuta o penalitate de 0,5% pe zi pt fiecare zi de intarziere a platii intretinerii. am citit ca ... (vezi toată discuția)