Buna ziua,
In data de 25.03.2013 am inregistrat la ITM o sesizare in care am specificat ca de la data angajarii si pana in prezent nu mi s-a prezentat fisa postului.
- raspunsul pe care l-am primit de la Inspectoratul teritorial de munca are urmatorul continut :
"Cu privire la sesizarea dumneavoastra inregistrata la I.T.M , va comunicam urmatoarele :
" - Conform art.40 al.1 lit.b din Legea 53/2003 rep., angajatorul are dreptul si nu obligatia, sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat."
Este normal ca de la data angajarii si pana in prezent unui salariat sa nu i se comunice atributiile de serviciu pe care le are de efectuat?
Poate angajatorul sa desfaca contractul de munca unui salariat si sa invoce ca nu si-a efectuat atributiile de serviciu?
Este obligatorie intocmirea fisei postului si aducerea la cunostinta salariatului odata ce i se face cunoscut Contractul individual de munca la data angajarii?
Mentionez ca la contractul individual de munca este atasata o informare in care este specificat ca
"Atributiile postului sunt prevazute in fisa postului, anexa la contractul individual de munca";
Conform Codului Muncii Art. 39 al.2 lit. a are urmatorul continut :
" obligatia de a realiza norma de munca sau, dupa caz, de a indeplini atributiile ce ii revin conform fisei postului;"
Poate fi tras la raspundere angajatorul in cazul in care nu a emis fisa postului pe durata exercitarii muncii depuse de la data angajarii si pana la concedierea salariatului?