avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1935 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Radiere auto de la impozit
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Radiere auto de la impozit

Am o Dacie 1310 si vreau sa o scot de la impozit, dar de la Primarie mi s-a zis ca daca nu duc o dovada de distrugere/vanzare ei nu o radiaza. Din cate stiu si am auzit de la alte primarii, daca faci dovada ca nu o tii pe spatiul public, se poate radia de la impozit. Mentionez ca o pot tine la parintii mei la tara, in curte, nefiind pe spatiul public. Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: DanielHurdubae , utilizator 22:35, 16 Decembrie 2016
.
DOCUMENTE NECESARE PENTRU RADIEREA UNUI VEHICUL LA CERERE
 Cerere de radiere completata de detinator (si stampilata in cazul persoanelor juridice)
 Fisa de inmatriculare cu viza circumscriptiei financiare de pe raza localitatii de domiciliu a detinatorului
 Copia unui document care atesta detinerea unui garaj, curte sau teren unde va fi depozitat vehiculul respectiv
 Declaratie din partea detinatorului din care sa rezulte ca vehiculul respectiv nu va fi abandonat pe drumul public
 Cartea de identitate
 Certificatul de inmatriculare
 Certificate de radiere
in 3 exemplare (formular tip completat prin dacilografiere)
 Documente de identitate solicitant sau delegat (B.I. sau C.I.) in original si copie xerox
 Placile cu numerele de inmatriculare
 Adresa cu indicarea delegatului in cazul persoanelor juridice
Multumesc pentru raspuns, dar m-ar interesa mai multe detalii si ceva articol din vreo lege, nu cred ca ii "doare" undeva pe aia la primarie de OUG 195/2002. Daca nu vor sa imi scoata masina de la impozit, pot sa ii dau in judecata pentru abuz? Se pot lega de faptul ca spatiul pe care vreau sa depozitez masina nu este proprietatea mea, ci a parintilor? Alte primarii am inteles ca nu-s asa de incapatanate in a aplica legea... Multumesc inca o data pentru viitoarele raspunsuri.
stefisis a scris:


nu cred ca ii "doare" undeva pe aia la primarie de OUG 195/2002.


1-Si aia de la primarie au obligatia sa respecte si sa aplice unitar dispozitiile in vigoare
2-Documentele necesare radierii auto la cererea proprietarului in forma postata de subsemnata ,reprezinta paragraf preluat de la SPR-evidenta autovehicule
la ce dispozitie din OUG nr 195/2001 ati facut referire ?
3-In conditiile in care  in cererea de radiere precizati ca bunul mobil este depozitatCopia unui document care atesta detinerea unui garaj, curte sau teren unde va fi depozitat vehiculul respectiv la adresa care reprezinta proprietatea parintilor dvs,urmeaza sa anexati copie a documentului justificativ


La art. 17 din OUG 195/2002 am facut referire. Cei de la primarie se leaga de faptul ca art. respectiv se refera doar la radierea din circulatie, nu si din evidentele fiscale.
Cei de la primarie au drepate. Indiferent ca circulati sau nu cu masina, ca o parcati intr-un spatiu public sau privat(cel al parintilor in cazul dvs), atat timp cat sunteti proprietarul acestei masini aveti obligatia de a plati impozit conform Codului fiscal, art 261 :
[ link extern ]

ART. 261 Reguli generale
(1) Orice persoană care are în proprietate un mijloc de transport care trebuie înmatriculat/înregistrat în România datorează un impozit anual pentru mijlocul de transport, cu excepția cazurilor în care în prezentul capitol se prevede altfel.

exceptiile sunt la art.262.

Alte discuții în legătură

Radiere autoturism tla tla daca radiez un autoturism din circulatie la cerere, avand documente eliberate de la primarie ca posed spatiu de depozitare, mai platesc in continuare impozitul ... (vezi toată discuția)
Radiere masina fara certificat de dezmembrare theogrigore theogrigore Va prezint situatia foarte pe scurt. Tatal meu (decedat in noiembrie 2018) avea un autorism vechi care statea in curtea casei. Acum 3 luni, mama mea a dat ... (vezi toată discuția)
Radierea autovehiculului la cerere si scutirea de plata impozitului payatex payatex firma mea doreste sa solicite la Politia teritoriala radierea unui jeep de 2800cmc , ne mai vrand sa-l pastreze uin circulatie , in conditiile depozitarii ... (vezi toată discuția)