avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Incalcare drept
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Incalcare drept

Am inteles ca nu pot "sa-i trag la raspundere" pe cei din Comisia de solutionare contestatii decizii de pensionare pentru ca nu mi-au trimis un raspuns de 11 luni.
Intr-ucat eu am mai lucrat 1/2 an dupa data cu care este eliberata decizia de pensionare, la cererea mea de a-mi mari punctajul pentru acest stagiu nou, cei de la Casa teritoriala (Iasi) mi-au raspuns ca, pana nu vine dosarul de la acea Comisie, nu-mi pot recalcula punctajul.Intrebarile sunt: si eu cu ce sunt vinovat?; Oare Avocatul poporului m-ar ajuta?; As avea sanse mai mari, in acest caz (unde sunt si discriminat!) sa-mi rezolv problema?
Cel mai recent răspuns: gica70 , utilizator 16:01, 2 Mai 2013
Daca ati depus cererea de recalculare a pensiei, cu numar de inregistrare la casa teritoriala de pensii, vi se recalculeaza pensia, dupa ce se intoarce dosarul la casa de pensii, incepand cu luna urmatoare depunerii cererii si primiti pensie marita din urma.
Puteti sesiza Avocatul poporului, pentru tergiversarea emiterii unui punct de vedere al Comisiei centrale de contestatii, in legatura cu contestatia dvs., desi nu cred ca veti avea sorti de izbanda.
Am facut si eu o sesizare, in urma cu 8 ani, referitor la diminuarea in fapt a punctajului cuvenit ca urmare a recalcularii pensiilor conform OUG nr. 4/ 2005, (fara a mi se micsora pensia, dar nu am mai primit mariri de pensii pana prin 2008), prin neacordarea de punctaj corespunzator anilor lucrati in grupa de munca, eu iesind la pensie cu Legea nr. 3/ 1977 conform careia se acorda punctaj suplimentar pentru grupe de munca.
Am fost amanat si reprogramat (in urma multor insistente scrise de mine) pentru pronuntare, de catre institutia respectiva, timp de vreo 2 ani si in final desi s-a mentionat in documentul primit de mine, ca sesizarea mea este corecta si se afla in lucru la Ministerul Muncii reacordarea de punctaj pentru grupe de munca (fapt care s-a realizat abia in 2011), sesizarea mea se claseaza si daca nu imi convine sa dau in judecata statul, ca si cum nu as fi cunoscut deja verdictul final al Curtii Constitutionale (la care s-ar fi ajuns intr-un tarziu, dupa alti 2-3 ani) - asa este legea, nu e vorba de un drept castigat de pensionar, deoarece legiuitorul a modificat legea (avand acest drept) din motive economico-financiare, etc.
Nu a interesat pe nimeni ca de fapt eu am pierdut cateva milioane lunar, incepand cu noiembrie 2005 pana la 01.01.2011.
Va multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mod de recalculare a drepturilor de pensie dupa aparitia deciziei iccj nr. 11/ 2015 POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE In MO nr.522/ 14.07.2015 a fost publicata Decizia ICCJ nr.11/ 2015 prin care s-a admis RIL formulat referitor la modul de recalculare a drepturilor la pensie ... (vezi toată discuția)
Obtinere drepturi din grupe de munca i si ii la pensia de urmas aurora9 aurora9 Buna ziua! Legat de faptul ca persoanele care au desfasurat activitati in locuri de munca incadrate in grupele I si II de munca, potrivit legislatiei ... (vezi toată discuția)
Decizie recalculare pensie venituri in acord global perlutza perlutza Buna seara, Am rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns referitor la deslusirea unei decizii de recalculare a pensiei luand in considerare veniturile in acord ... (vezi toată discuția)