avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Punerea în executare a hotãrârii de recalculare a ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Punerea în executare a hotãrârii de recalculare a pensiei

Am facut cerere ( pentru tatal meu - care este foarte bolnav, nedeplasabil ) la tribunal pentru recalcularea pensiei si tribunalul a dat aviz favorabil. Acesta este raspunsul : "Admite actiunea. Obliga intimata Casa de Pensii a Municipiului Bucuresti sa emita o decizie prin care sa recalculeze drepturile de pensie ale contestatorului, incepand cu data de 01.07.2011, cu valorificarea veniturilor evidentiate in adeverinta nr. ---/xx.04.2011 emisa de SC xxx SA. Cu recurs in 15 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 10.04.2013."

Ce-ar trebui sa fac acum ? Sa merg la Casa de Pensii sa anunt ? Sau primesc si ei o instiintare de la Tribunal si au obligatia de a recalcula ?
Trebuie sa merg la Tribunal sa ridic decizia lor ? Avanda in vedere ca tatal meu nu este deplasabil as putea ridica eu , fiica, decizia ?

Multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: Adriana Stanica , Consilier juridic 19:20, 19 Iunie 2013
Inainte de toate, trebuie sa asteptati sa treaca termenul de recurs ,ptr ca, mai mult ca sigur, Casa de Pensii o sa faca recurs la hotararea fondului, intrucat le este nefavorabila.Termenul de recurs este de 15 zile de la comunicare, prin urmare, veti stii cand incepe sa curga acest termen, intrucat hotararea se comunica si dv si Casei de Pensii.
Recurs de 15 zile de la data comunicarii, adica 10 aprilie inseamna termenul de 25 aprilie. Termenul in care puteau face recurs a trecut, iar pe site la tmb nu a aparut nimic la dosarul nostru.
Unde se anunta oficial daca au facut recurs ? Sau primesc instiintarea acasa ? Multumesc,

Data comunicarii nu este 10 aprilie.10 aprilie este data pronuntarii.
Termenul de recurs incepe sa se calculeze de la data la care ati primit hotararea acasa.
Multumesc, deci trebuie sa astept hotararea acasa.
In data de 13 mai am primit acasa comunicarea de la Tribunalul Bucuresti. Finalul suna asa : "obliga intimata Casa de Pensii a Municipiului Bucuresti sa emita o decizie prinn care sa recalculeze drepturile de pensie ale contestatarului incepand cu data de 01.06.2011, cu valorificarea veniturilor evidentiate in adev..........emisa de.........

De atunci eu n-am mai primit nicio instiintare de la Casa de Pensii. Daca ar fi facut recurs, atunci ar fi trebuit sa fiu instiintata la Posta ?
Ce urmeaza sa fac eu acum? Sa ma duc cu aceasta comunicare la casa de pensii si sa fac o cerere de reclaculare sau este implicit si casa de pensii automate trebuie sa-mi dea decizia ( si asta cat timp ) ?

Multumesc

Alte discuții în legătură

Hotarare tribunal recalculare pensie Ileana567 Ileana567 Buna ziua, Problema mea este ca, am primit Hotararea Tribunalului Bucuresti prin care admite cererea mea in procesul cu Casa de Pensii a Mun. Bucuresti ... (vezi toată discuția)
Proces cu casa de pensii catula catula buna ziua,tatal meu a castigat pe fond un proces cu casa de pensii bucuresti pentru nevalorificarea grupei a 2 a de munca...si vreau sa intreb dupa ce primeste ... (vezi toată discuția)
Daca s-a facut recurs, inainte de acesta nu trebuia sa primesc acasa hotararea de la prima instanta? miha6809 miha6809 [i]Pe data de 20.10.2010 am castigat procesul conform celor de mai jos :[/i] 15/09/2010 termen pentru a se lua cunoştinţă de întâmpinareşi ... (vezi toată discuția)