avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... SRL-Debutant si CIC
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

SRL-Debutant si CIC

Buna ziua,
As dori sa ma lamuriti in legatura cu calculul indemnizatiei pentru cresterea copilului. Sunt angajata part-time la o societate, as dori sa imi infiintez un SRL-D sau PFA in perioada in care sunt insarcinata.
As dori sa stiu ce venituri se iau in calcul la calcularea indemnizatiei pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani. As dori sa stiu daca se iau in calcul si veniturile realizate ca PFA, respectiv dividendele la SRL-D.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 11:40, 29 Aprilie 2013
Se aduna veniturile nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii), se imparte la 12 iar rezultatul se inmulteste cu 85%.

Legea 111/2010


Art. 2. - (1) Începând cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia opţional de următoarele drepturi:
a) concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la un an, precum şi de o indemnizaţie lunară;
b) concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, precum şi de o indemnizaţie lunară.
(2) Indemnizaţia lunară prevăzută la alin. (1) lit. a) se stabileşte în cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni şi nu poate fi mai mică de 600 lei şi nici mai mare de 3.400 lei.
(3) Indemnizaţia lunară prevăzută la alin. (1) lit. b) se stabileşte în cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni şi nu poate fi mai mică de 600 lei şi nici mai mare de 1.200 lei.
(4) Pentru copilul cu handicap concediul pentru creşterea copilului se acordă până la împlinirea de către acesta a vârstei de 3 ani, iar indemnizaţia aferentă se acordă în cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni şi nu poate fi mai mică de 600 lei şi nici mai mare de 3.400 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu parental mica-mihaela mica-mihaela Buna ziua, In cazul in care o mama nu lucreaza iar tatal este angajat si platitor de taxe la stat, dupa nasterea unui copil tatal poate beneficia de ... (vezi toată discuția)
Cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului in 2011-2012 si legislatia aplicabila bogdan_andrei_s bogdan_andrei_s buna ziua.as dori si eu sa stiu care este noua lege privind indemnizatia de crestere copil in prezent.sotia mea va naste in ianuarie 2012 si vroiam sa stiu ... (vezi toată discuția)
Concediu maternal pentru 2 ore de lucru user007 user007 Buna ziua, imi puteti spune va rog daca pot sa beneficiez de ajutorul maternal de 600 lei daca lucrez legal de 1 an cate 2 ore / zi cu salarul minim (vezi toată discuția)