avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi

Joi, 10 aprilie, are loc evenimentul: Diurne 2025 - Regimul fiscal și juridic al indemnizațiilor pentru munca în deplasare. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Delegare din intoarcere CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Delegare din intoarcere CIC

Buna ziua,

Am urmatoarea speta pe care va rog sa ma ajutati sa o clarific :

Ma intorc din CIC ( 1 an ) cu o luna mai devreme de implinire copil 1 an si angajatorul doreste sa ma DELEGE in alta localitate pe o perioada de 60 zile.
Mentionez ca sunt in ca in stimultent de insertie si alaptez, totodata postul meu este ocupat de o alta persoana ( temporar ) pana ma intorc .

Intrebarea este daca angajatorul are temei legal sa faca aceasta delegare tinand cont de cele mai sus mentionate ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:53, 29 Aprilie 2013
Da, are temei legal pentru delegare ... nu are nicio interdictie in acest sens ..
Multumesc pentru raspuns , dar am citit in OUG privind protectia maternitatiii la locurile de munca , ceva de genul ca nu poate modifica locul de munca, sau am interpretat eu gresit contextul legii sau poate fi interpretabil ?

multumesc
Nu va poate concedia pe durata cat primiti stimulentul de insertie si se extinde pe o durata cu pana la 6 luni de la data revenirii din CCC.

Delegarea si/sau detasarea unei persoane care revine din CCC este posibila.
Multumesc
da e adevarat nu are interdictie sa -ti faca delegare. cu toate aste atu ai motiv temeinic sa refuzi delegarea, asa ca sfatul meu e sa refuzi delegarea, sa faci o cerere scrisa in acest sens la care atasezi certif copilului, eventual daca poti obtine o adeverinta ca alaptezi de la pediatru sau doctor familie etc.

Ultima modificare: Luni, 29 Aprilie 2013
Admin, administrator

Alte discuții în legătură

Mutare pe alt post aurelian55 aurelian55 buna ziua !!! lucrez intr-o firma pe perioada determinata si cam de o luna un coleg a suferit un accident si este un post liber.angajatorul ma obliga sa ... (vezi toată discuția)
Schimbare loc de munca dumitrudiana dumitrudiana sunt angajata conform CIM la unul din cele trei puncte de lucru ale societatii pot fi mutata prin decizie fara acordul meu la un alt punct de lucru (vezi toată discuția)
Relocare loc de munca tbia tbia Buna ziua Sucursala unde am lucrat eu a fost desfiintata in timp ce eu eram in CIC. In mai eu va trebui sa-mi reincep activitatea, intebarea mea este cat de ... (vezi toată discuția)