avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil - administrator SRL
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil - administrator SRL

O persoana care este in concediu de crestere a copilului poate fi in acelasi timp si administrator de SRL? Din cate am in teles, nu poate avea contract de munca in alta parte si nu poate lucra ca si PFA.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:37, 21 Mai 2013
1. - Un administrator de firma fie are un contract individual de munca fie are o indemnizatie stabilita de Adunarea Generala a Asociatilor sau prin Actul de constituire a societatii.
- In ambele cazuri veniturile obtinute sunt venituri profesionale (din prestarea unei activitati) si obtinerea lor duce la suspendarea indemnizatiei pentru CCC.

2. - Declaratia pe proprie raspundere, ca nu are venituri in urma prestarii acestei activitati, nu va fi luata in considerare deoarece nu va crede nimeni ca face munca voluntara.
- Mai bine amana numirea ca administrator sau, daca obtine astfel de venituri, solicita stimulentul de insertie de 500 lei lunar, pana implineste copilul 2 ani.
WEO a scris:

O persoana care este in concediu de crestere a copilului poate fi in acelasi timp si administrator de SRL? ....

Numai daca nu realizeaza venituri supuse impozitului pe venit pe perioada CCC poate cumula cele doua situatii ...

Am omis sa precizez ca persoana are un alt angajator, deci nu are contract de munca cu SRL-ul unde este administrator si asociat unic in acelasi timp. De asemenea, persoana avea SRL-ul (unde nu prea a avut activitate) dinainte de a intra in CCC.
Din ceea ce a scris Freeelis am inteles ca daca SRL-ul nu va da dividende si nu plateste administratorul sub nici o forma atunci totul e legal. Am inteles bine?
Nu au nicio legatura dividendele cu CCC ...
Ultima modificare: Luni, 29 Aprilie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
freeelis a scris:

WEO a scris:

O persoana care este in concediu de crestere a copilului poate fi in acelasi timp si administrator de SRL? ....

Numai daca nu realizeaza venituri supuse impozitului pe venit pe perioada CCC poate cumula cele doua situatii ...

Imi puteti indica, va rog, prevederile legale cu privire la acest subiect? Ceea ce mi-ati scris m-a dus cu gandul la o alta problema: daca persoana are venituri din vanzarea de titluri de valoare sau din fonduri de investitii mai este compatibila cu CCC?

Alte discuții în legătură

Asociat unic-angajat pe firma lui suciugeorgeta suciugeorgeta Un administrator de firma poate fi angajat pe firma lui ca director general??? (vezi toată discuția)
Infiintare srl in timpul concediului de cresterea copilului kosfunny kosfunny Sunt in concediul de cresterea copilului si doresc sa deschid un SRL . Se poate? Pot fi si administrator? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Asociat srl - indemnizatie crestere copil crysenc21 crysenc21 Buna ziua, Am o mare rugaminte sper sa ma puteti ajuta....Doresc sa imi deschid un SRL - cu asociat unic sau un SRL in care vom fi 2 asociati - dar ... (vezi toată discuția)