Am o mare rugaminte sper sa ma puteti ajuta....Doresc sa imi deschid un SRL - cu asociat unic sau un SRL in care vom fi 2 asociati - dar totodata vreau sa depun actele pentru acordarea indemnizatiei de crestere copil. Prima mea intrebare este daca, pot fi asociat intr-un SRL si pot primi in acelasi timp aceasta indemnizatie? Are importanta daca SRL-ul este cu asociat unic sau nu?
Totodata vreau sa stiu daca pot fi si administrator in SRL?
Are vreo importanta daca ca administrator voi fi remunerat sau nu?
Ma puteti ajuta cu temeiul legal in acest sens? Vreau sa fiu pregatit.
Cu multumiri,
1. S-a mai discutat si zilele trecute, pe acest forum, despre aceasta problema.
2. Norma de aplicare a OUG 148/2005 spune:
Art. 7 - (1) Concediul pentru creşterea copilului, prevăzut la art. 1 alin. (1) din ordonanţa de urgenţă, se acordă, pe bază de cerere, aprobată de către angajatorul la care îşi desfăşoară activitatea persoana îndreptăţită.
(2) În situaţia persoanelor îndreptăţite care realizează venituri profesionale din activităţi independente sau agricole şi care nu lucrează în baza unui contract de muncă,concediul reprezintă întreruperea activităţii pe perioada până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap.
3. Dar cel mai bine ar fi sa mergeti la Agentia de Prestatii Sociale, care aproba CCC si plateste indemnizatia aferenta, sa intrebati.
1. Imi pare rau pentru raspunsul nesatisfacator dar el este ambiguu pentru ca la fel este si legea.
2.De aceea v-am recomandat sa apelati la Agentia de Prestatii Sociale, (ea aproba CCC si plateste indemnizatia aferenta) care este cea mai in masura sa va dea raspunsul corect, din punctul ei de vedere.
Intr-adevar, s-a discutat si zilele trecute la un subiect deschis de mine si se pare ca nu sunt singura care am ramas nelamurita.
Am primit mai multe pareri, si majoritatea lor sunt clare: poti beneficia de indemnizatie, atata timp cat nu ai contract de munca si nu esti remunerat
Chiar nu cred ca cei de la APS aplica legea dupa cum li se pare ca suna....
Aplicand aceeasi lege nu poti actiona diferit....haideti sa fim seriosi
Ori ai dreptul, ori nu
Se poate cumula calitatea de asociat cu primirea indemnizatiei pentru CCC , atata timp cat asociatul nu realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit.
Legea prevede suspendarea platii indemnizatiei pentru CCC incepand cu ziua urmatoare celei in care beneficiarul realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit